2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Vádemelés az anyagyilkos ellen

Vádat emeltek az ellen a nő ellen, aki szilveszterkor megölte anyját Óbudán. A vádhatóság a vádlott kényszergyógykezelését indítványozza - tájékoztatta a fővárosi főügyész hétfőn az MTI-t.
2021. június 7. hétfő 10:30 - HírExtra

Ibolya Tibor közölte: a vádirat szerint a 62 éves nő, aki fiatal kora óta pszichiátriai gyógykezelés alatt állt, anyjával élt együtt egy III. kerületi lakásban. Anyagi és egyéb nehézségeik miatt azt tervezték, hogy elköltöznek, erre azonban nem került sor, és egészségi állapotuk is megromlott.
    
A vádlott a körülményeik miatti elkeseredett állapotában tavaly december 31-én hajnalban megölte anyját, amit másnap elmondott szomszédainak, akik kihívták a rendőrséget.
    
A nő ellen a Fővárosi Főügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.
    
Az ügyben kirendelt igazságügyi elmeorvos szakértő véleménye alapján a nő - kóros elmeállapota miatt - nem büntethető, ezért az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság rendelje el a kényszergyógykezelését.
    
A vádlott jelenleg előzetes kényszergyógykezelés alatt áll.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását