2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A hirtelen szívhalál a téma

A hirtelen szívhalál okairól, megelőzéséről és a rendszeres kardiológiai szűrővizsgálatok fontosságáról is szó lesz a Semmelweis Egyetem következő online egészségnapján, április 29-én.
2021. április 23. péntek 13:23 - HírExtra

Évente több ezren halnak meg Magyarországon 40 év alatt hirtelen szívhalál miatt, köztük egészségesnek mondott, edzett sportolók.
    
Az intenzív fizikai aktivitás miatt különösen veszélyes a sportolók esetében a fel nem ismert szívbetegség, ezért náluk kiemelten fontos a rendszeres szűrés és az esetleges panaszok megjelenésekor a további kivizsgálás, hiszen a hirtelen szívhalál lett mára a sportolók körében előforduló leggyakoribb halálok - idézi az egyetem közleményében Vágó Hajnalkát, az egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájának kardiológus, sportorvosát, aki előadást tart a témában.
    
Hirtelen szívhalál esetében a szívben fellépő ritmuszavar megakadályozza a szívizom összehúzódását, ezzel a keringés leáll, a szervekhez nem jut el az oxigén, és külső beavatkozás nélkül bekövetkezhet a halál. A hirtelen szívhalál hátterében szívritmuszavar áll, melyet a sportolók esetében is számos betegség idézhet elő.
    
Ezek felismeréséről, a sportolókat érintő kardiológiai vizsgálatokról, valamint a szív vírusok okozta gyulladással járó megbetegedéseiről is hallhatnak előadást az érdeklődők a Semmelweis Egészség Napok Hirtelen szívhalál a sportolóknál című előadásában.
    
Az előadásokon a részvétel ingyenes, de regisztrációköteles. A regisztráció április 28-án 12 órakor zárul - közölte az egyetem.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását