2022. december 2. - Melinda, Vivien
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Az ellenzék az adatgyűjtésre figyelmeztet

Hiába sújtja Magyarországot régóta nem látott világjárvány, a kormány a védőoltásra való regisztrációban is az adatgyűjtési lehetőséget látja, és azt a választási felkészülésük részévé tették: a most induló, nyitásról szóló online konzultáció is ugyanazon az internetes felületen - a vakcinainfo.gov.hu honlapon - zajlik majd, mint ahol a védőoltásra lehet jelentkezni.
2021. február 18. csütörtök 09:55 - HírExtra

Azok a felhasználók, akik a kormányzati honlapon regisztrálnak, vállalják, hogy adataik Rogán Antal propagandaminisztériumához és a választási rendszer szoftverét üzemeltető Idomsoft céghez kerülnek. 

Az ellenzéki pártok arra szólítják fel a kormányt, hogy fejezze be az állampolgárokról való adatgyűjtést, és propagandakonzultáció helyett világos cselekvési tervet mutasson be arra vonatkozóan, hogy milyen keretek között tervezi az ország újraindítását és hogyan kívánja megsegíteni a válság miatt bajba jutott vállalkozásokat.

Az ellenzék garanciákat vár arra is, hogy a szabad vakcinaválasztás valóban megvalósul, és senkit nem ér hátrány azért, mert olyan védőoltást szeretne, amelyben jobban bízik. Erre azért is kiemelt szükség van, mert a kormányzat vakcinákkal kapcsolatos kommunikációs zűrzavara, valamint az évek során kialakult szakmai protokollok rendeletmódosítással történő kikerülése bizalmatlanságot szül, csökkenti a védőoltások lakossági elfogadottságát.

A védőoltások kérdésével az ellenzéki COVID 2021 Vizsgálóbizottság soron következő, pénteki ülése is kiemelten foglalkozik, többek között téma lesz az oltási terv átláthatósága és a háziorvosok felkészítettsége is. 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását