2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Ezer alatt a napi eset

Meghalt 56, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 844 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn.
2021. január 25. hétfő 10:10 - HírExtra


A kormányzati portálon azt írták: 360 418-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 12 024-re emelkedett, a gyógyultak száma 243 092.
    
Az aktív fertőzöttek száma 105 302-re csökkent. Kórházban 3814 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 247-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 18 141-en vannak, a mintavételek száma 3 062 132-re nőtt.
    
Kiemelték: eddig 146 695 embert oltottak be, közülük 9403-an már a második oltást is megkapták. Az eddig beoltottak többsége egészségügyi dolgozó, melletük már tízezer idősotthonban lakó és dolgozó oltása is megtörtént, de nagyon sok szociális intézmény még hátravan.
    
A harmadik körben a védőoltásra jelentkezett 89 év felettiek következnek. A védőoltás ingyenes és önkéntes, így mindenképpen érdemes regisztrálni - közölték, hozzátéve: a védőoltásra már több mint 1,7 millióan regisztráltak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. Az oltási munkacsoport felkészült a tömeges oltásokra is, ha érkezik elég vakcina.
    
Az operatív törzs oltási munkacsoportot működtet, amely több verziót is felállított az oltáshoz, attól függően, hogy mennyi vakcina áll rendelkezésre. Oltópontonként számolnak a kórházi oltópontokkal, a járóbeteg-szakrendelőkkel, a háziorvosi rendelőkkel és szükség esetén akár a szavazóhelyeket is be lehet vonni.
    
Magyarország eddig 19,7 millió adag nyugati vakcinát kötött le, több tízmilliárd forint értékben különböző gyártóknál (Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Curevac). Két gyártótól eddig összesen 165 ezer ember oltására elég vakcina érkezett Magyarországra (öt Pfizer- és egy Moderna-szállítmány).
    
A kormány lassúnak tartja az EU által koordinált vakcinaszállítmányok ütemét, ezért kínai és orosz vakcinák beszerzését is megcélozta, hogy mielőbb megkezdődhessen a lakosság tömeges oltása és a korlátozások feloldása. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Oroszországban egymillió ember oltására elég vakcina beszerzéséről kötött szerződést - fejtették ki, hangsúlyozva: "Magyarországon eddig is és ezt követően is csak olyan vakcinák kerülhettek és kerülhetnek forgalomba, amelyek a magyar hatóságok vizsgálata alapján is hatékonyak és biztonságosak, és már több országban is alkalmaznak".
    
Azt írták: a magyar járványügyi adatok kedvezőek, a védekezésnek köszönhetően sikerült megfékezni a járványt, de több európai országban tovább nő a fertőzöttek száma. Ezért a jelenlegi védelmi intézkedések fenntartása és betartása továbbra is fontos.
    
Este 8 és reggel 5 óra között is kijárási tilalom van érvényben. Ez alól csak igazolt munkavégzéssel lehet mentesülni.
    
A maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek, azzal, hogy a 10 ezer lakosnál nagyobb település egyes közterületein a maszkviselés kötelező. Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező.
    
A kórházakban és az idősotthonokban változatlanul látogatási tilalom van érvényben.
    
Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (67 068) és Pest megyében (44 819) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Hajdú-Bihar (20 389), Győr-Moson-Sopron (20 246) és Borsod-Abaúj-Zemplén megye (20 125). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Tolna (7777).

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását