2022. augusztus 12. - Klára
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A franciák bevásároltak Romániában

A francia Orange mobilszolgáltató 268 millió euróért megvásárolta a német Deutsche Telekom csoporthoz tartozó görög OTE csoporttól a Telekom Romania Communications vállalat 54 százalékos részvénycsomagját - jelentették be hétfőn a felek.
2020. november 9. hétfő 12:38 - HírExtra

A Telekom Romania Communications jelenleg a második legnagyobb piaci szereplő a vezetékes távközlési szolgáltatások piacán. A vételár 497 millió euróra értékeli a román vállalatot.
    
A görög OTE 2005-ben vásárolta meg az egykori román állami vezetékes telefonszolgáltatót, a Romtelecomot, a román állam 44 százalékos kisebbségi részvénypakettet tartott meg a cégben. A mostani tranzakció ezt a kisebbségi részvénypakettet nem érinti, az továbbra is a román állam tulajdonában marad.
    
2014-ben az OTE német tulajdonosai úgy döntöttek, hogy valamennyi OTE-szolgáltatás a Telekom nevet fogja viselni Romániában, így az OTE vezetékes szolgáltatásokat biztosító cége a Telekom Romania Communications nevet, a mobilszolgáltatást biztosító cége a Telekom Romania Mobile Communications nevet vette fel. A tranzakció csak az előbbi vállalatra korlátozódik, a mobilszolgáltató üzletét az OTE továbbra is megtartja Romániában.
    
Az OTE közlése szerint a tranzakció lezárulását 2021 második felére várják, addig a vételár is némileg módosulhat, hogy ellensúlyozza az esetleges adósság- és tőkeváltozást.
    
Az Orange Romániában a legnagyobb távközlési vállalat, amelynek tavaly 1,1 milliárd euró árbevétele volt. A román portfóliójukból egyedül a vezetékes távközlési szolgáltatások hiányoztak mostanáig.
    
A Telekom Romania Communications tavaly 622 millió euró árbevételt ért el, 5 millió ügyfélnek biztosít vezetékes telefon, internet és kábeltévé szolgáltatást, a szélessávú internethálózata 3 millió háztartásba jut el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását