2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Izraelben tovább lazítanak - vége van?

A szeptember közepén bevezetett országos zárlat feloldásának újabb lépéséről döntött Izraelben a koronavírus-járvány elleni védekezéssel foglalkozó kormánykabinet - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet kedden.
2020. október 27. kedd 12:08 - HírExtra

A korona-kabinet hétfőn egész nap ülésezett, majd bejelentették, hogy megnyitják jövő héten a délutáni napköziotthonokat is az iskolák alsó tagozatában, ahol majd kis csoportokban együtt játszhatnak a délelőtt gondosan szétválasztott, csakis egyazon tanítókkal tanuló gyerekek. Az ellentmondásos döntés kompromisszum eredménye, hogy a szülők munkába állhassanak - közölték a döntéshozók.
    
A szakemberek napi ötvenezer tesztet szeretnének elvégezni annak érdekében, hogy ellenőrzés alatt tartsák a járványt. Hétfőn ugyan csak 36 605 vizsgálatot végeztek el, amelyek eredménye szerint tovább csökkent a vírus terjedése. A pozitív eredmények aránya 2,1 százalék volt, ilyen alacsonyat legutóbb június 21-én, a második hullám kezdetén mértek.
    
A tesztek 42 százaléka felmérés céljából készült, a legtöbb az idősotthonok tünetmentes lakóit és dolgozóit vizsgálta meg. Körükben 18 új vírushordozót találtak 10 591 ember vizsgálata alapján. Rajtuk kívül 848 óvónő közül 11-en, és a 3 928 vallásos iskolai diák, jesiva-növendék közül 68-an bizonyultak fertőzöttnek.
    
A jeruzsálemi Hadassza kórházban bezártak két Covid-19-es esetekkel foglalkozó osztályt, mert elfogytak a betegek.
    
A kiskereskedelem megnyitásáról, az utcára néző boltokról, a fodrászokról és a szépségszalonokról egyelőre nem döntött a korona-kabinet. Csütörtökön újabb ülést tartanak, amelyen már figyelembe vehetik az óvodák múlt heti elindításának esetleges járványügyi következményeit, ami hatással lesz majd véleményükre.
    
A mintegy kilencmilliós Izraelben eddig 310 851-en fertőződtek meg igazoltan koronavírussal. Jelenleg 13 541 aktív fertőzöttet tart nyilván az egészségügyi minisztérium honlapja.
    
A SARS-CoV-2 vírus okozta betegségben február óta 2 453-an haltak meg Izraelben, jelenleg 877 koronavírusos beteget ápolnak a kórházakban országszerte, közülük 496-an súlyos állapotban vannak, és 211 embert lélegeztetőgépre kellett tenni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását