2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A vakcináért folyó küzdelem nagy feszültséget okoz

A koronavírus-járvány elleni oltás megtalálásáért folytatott verseny minden bizonnyal a tetőfokára hág. A különféle gyógyszerek tesztelésének utolsó szakaszában a nyomás folyamatosan növekszik.
2020. október 25. vasárnap 18:01 - HírExtra

Mégis, a nyomástól függetlenül, a gyógyszeripari óriások egyszerűen nem hajlandók kompromisszumos megoldást találni a biztonság és az oltóanyag minőségével kapcsolatban, ezért a kísérletek továbbra is a legbiztonságosabb eljárásokat fogják követni, bár lehetőség szerint gyorsan továbbítják őket, ahol csak lehetséges. 

Ugur Sahi, a BioNTech vezérigazgatója ezt azzal illusztrálta, hogy kijelentette: „Miközben azon dolgozunk, hogy soha nem látott sebességgel kifejlesszünk egy potenciális oltóanyagot, hogy segítsünk ennek a járványnak a kezelésében, addig ezt a legmagasabb etikai normák mellett tesszük, és közben a megalapozott tudományos elveket követjük.”

Az utolsó szakasz

Végre látható már a folyamat a vége? A Pfizer és az AstraZeneca oltóanyag-jelöltjeit jelenleg egy európai egészségügyi szabályozó értékeli. Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) humán gyógyszerek bizottsága értékeli az egyes vakcinákról összegyűjtött adatokat, mindaddig amíg elegendő információ rendelkezésre nem áll a vakcinák biztonságosságának megállapításához. 

A tesztelés gyorsítása érdekében az EMA megvizsgálja az adatokat, amint azok beérkeznek, ahelyett, hogy megvárná az összes adat összegyűjtését és követné a hivatalos pályázati folyamatot. Pfizer szerint ezek az adatok állatkísérletekből, korai stádiumban lévő emberkísérletekből, valamint laboratóriumi vizsgálatokból származnak.

A Pfizer reményei szerint október végén megkapják eredményeiket, amellyel az oltóversenyben ún. "pole" pozícióba kerülnének, a Moderna előzetes novemberi időpontja előtt. Mivel a vírus okozta halálesetek száma meghaladja az 1 milliós nagyságrendet, a kétségbeesés szaga a levegőben van, és a nyomás bizonyára nemcsak a gyógyszergyárakra, hanem a tesztelési - és jóváhagyási folyamatokkal kapcsolatban is fokozódik.

Az oltásokkal kapcsolatos kutatások megjelennek a piacokon

A Moderna-hoz hasonló társaságok részvény kereskedése érdekes utat jelentett a kereskedők számára, mivel a társaság részvényei az idén 260% -kal élesen nőttek. A cikk megírása idején, a vállalat a klinikai vizsgálatok 3. fázisában van az oltóanyag-jelöltjükkel kapcsolatban, és sürgősségi oltási engedélyt kérhet az FDA-tól, akár már november 25-én.

A Pfizer és a német partnerének, a BioNTech-nek a részvényei reagálnak arra a hírre, miszerint a vállalatok beadták oltóanyag-jelöltjüket jóváhagyásra az európai szabályozók felé.1 Október 6-án a Pfizer-részvény 1,6% -kal emelkedett, a BioNTech pedig  88,52 dolláros szinten kereskedett.1 A Pfizer oltása messenger RNS-t használ bizonyos fehérjék termelésének elősegítésére, amelyek immunitást képviselnek a szervezet számára a Covid-19 ellen.

A cikk megírása idején az AstraZeneca részvényei 0,91% -kal nőttek, megelőzve az oltóanyag-jelöltjére vonatkozó „gördülő felülvizsgálatot”.4 Érdekes módon a nagy gyógyszergyár egy csimpánz közönséges nátha vírusának legyengült változatát használta az emberek megsegítésére, hogy ellenállást mutassanak a koronavírussal szemben.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását