2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A mini implantátumos műfogsorrögzítés titkai

Régen nem sok lehetősége volt az embereknek idősebb korukban, ha szép fogakat szerettek volna. Ha elvesztettek egy fogat, nem, vagy csak nem túl esztétikusan tudták pótolni. Teljes fogpótlásról, fogsorpótlásról, kivehető műfogsorról pedig nem is álmodtak.
2020. október 14. szerda 14:16 - HírExtra

Azonban az orvostudomány a fogorvoslás területén is rengeteget fejlődött, így ma már eljutottunk odáig, hogy teljes fogsorokat tudunk cserélni. Ráadásul már több megoldás is létezik arra, hogy ne kelljen műfogsorragasztóval rögzítenünk az ínyünkre a műfogsorunkat. Ma már sokkal komolyabb, biztonságosabb, tartósabb, kényelmesebb megoldások is léteznek. Nézzük ezek közül a mini implantátumos műfogsorrögzítést, és ami mögötte van.

Mitől mini a mini implantátumos műfogsorrögzítés?

Ahogy a neve is sugallja, kicsi. Nem véletlen szokták tűimplantátumnak is nevezni, ugyanis a hagyományos implantátumokhoz képest körülbelül feleakkora átmérővel bírnak. Ennek egy nagyon fontos előnye mindenképp van: olyanoknak is be tudják ültetni, akiknek a normál vastagságú implantátumot már nem lehetne. Ilyen eset pl. ha nem áll elegendő csontállomány a rendelkezésünkre.

A mini implantátumokról érdekes infó még, hogy titánból készülnek. Ez természetesen egy olyan anyag, amit a gyógyászatban általánosan használnak, és a testünk a sajátjának fogad el, a csontszövetek körbenövik az implantátumot.

Kinek kiváló választás ez a megoldás?

Azoknak lehet ez egy tartós alternatíva, akiknek most vált aktuálissá a teljes fogsor pótlása. Továbbá olyanoknak ajánlott, akik jelenleg is teljesen kivehető fogpótlással, műfogsorral élnek. Utóbbiaknak azért, mert ennek a megoldásnak a stabilitása összehasonlíthatatlan a régi megoldásokkal, egyszerűen annyival jobb.

Ha szeretne ismét önfeledten nevetni, kedvenc ételeit fogyasztani, szeretné visszanyerni önbizalmát, akkor ez lesz a legjobb megoldás. Mindenképp gondolkozzon el rajta, keresse a Netfog Fogorvosi Rendelőt, kérjen időpontot és konzultáljon a szakértővel. Ne szalasszon el egy olyan lehetőséget, ami jelentős életminőség-javulással kecsegtet az Ön számára!

Az implantátum behelyezésének menete

Ahogy már írtam is, kisebb implantátumokról van szó, kb. fele akkorák, mint egy normál implantátum. Épp ezért a legtöbb esetben metszés és csontfeltárás nélkül is behelyezhetőek az állcsontba az ínyen keresztül. Összesen alsó sor esetén 4, felső sor esetén 4-6 mini implantátum elhelyezésére lehet szükség a tökéletes rögzítés érdekében. Mivel nem történik felnyitás, így hegesedés, sebképződés nélkül, nagyon rövid gyógyulási idő mellett folyik a beavatkozás. A rögzítés pedig úgy néz ki, hogy az implantátumok gömbfejűek, melyek patentszerűen illeszkednek a műfogsorra erősített gumigyűrűs házakba. Így gyorsan, biztonságosan, műfogsorragasztó nélkül rögzítheti a kivehető fogsorát. Többé nem aggódik majd műfogsora miatt.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását