2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Minden, amit a Spin Blade pergetőbotokról tudni érdemes

A Spin Blade pergetőbotok minden bizonnyal ismerősnek számítanak a pergető horgászattal előszeretettel foglalkozók körében. A bejegyzés keretei között részletesen is kitérünk arra, hogy mi mindenben segíthetik az eredményességünket ezek a botok.
2020. október 12. hétfő 20:36 - HírExtra

Részletesen végigmegyünk tehát azokon a technikai jellemzőkön és tulajdonságokon, amelyeknek köszönhetően jó eséllyel szeretni fogjuk ezeket a botokat.

A Spin Blade pergetőbotok legfontosabb sajátosságai

Ezekről a botokról nem véletlenül szokás azt mondani, hogy megelőzték a korukat. Nagyszerű karakterisztikájú, egyszerre könnyed és mégis elképesztően erős pálcákról van ugyanis szó. Merevek, amikor kell, de lággyá is válnak, ha az szükséges.

A pergetés mai elvárásainak megfelelően 240 és 270 centiméteres hosszban is beszerezhetők. Dobósúly tekintetében a 10-30 grammos Light változat leginkább a könnyebb csalikkal való horgászatot teszi lehetővé.

A 30-80 grammos Medium pálcákkal a balin, süllő, csuka, de akár harcsa eredményes horgászata is megoldható. A Heavy változat pedig 80-150 grammos dobósúllyal bír, úgyhogy akár az igazán kapitális csukák és harcsák is célba vehetők vele.

Lényeges tudnivalók a Spin Blade pergetőbotokra vonatkozóan

A minőségi Spin Blade pergetőbotok illesztése úgynevezett stucni segítségével oldható meg. Ez hozzájárul a bot kecsességéhez, miközben az esetleges extra terhelés miatt sem kell problémáktól tartani. Merthogy fárasztás közben nagy segítséget jelent a hal erejének felőrlésében.

Fontos kiemelni az új NT gyűrűsort is, ami a méret mellett a formavilág szempontjából is egyértelműen hozzáad a bot értékéhez. Ráadásul a tervezés során arra is figyeltek, hogy az orsó elhelyezése optimális legyen, elkerülve így az orrnehéz tulajdonságot.

Az egyensúly végett egyébként plusz súlyok kaptak helyet a botvégben, amiket ráadásul testre is lehet szabni.

Hasznos tippek, hogy tényleg a legtöbbet sikerüljön kihozni a Spin Blade botok képességeiből

Ahogy más botoknál, úgy a Spin Blade pergetőbotok esetében is sokat ad hozzá a hatékonysághoz az orsó felhelyezése, mérete, illetve a helye. Amennyiben ezeket a tényezőket kellőképpen sikerül optimalizálni, akkor egy kézre álló, rendkívül jól használható pergetőbotot kapunk.

Olyat, amivel gyakorlatilag bármilyen közép-európai vízen jó eséllyel pályázhatunk a ragadozó halakra, vízmérettől és típustól teljesen függetlenül. Ráadásul az egész napos pergető horgászat során sem fárad majd el indokolatlan gyorsasággal a kezünk, ami egyértelműen plusz előnyként írható fel.

Magyarul a Spin Blade pergetőbotok a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően mindent tudnak, amit manapság joggal várhatunk el egy korszerű pergetőbottól. Ráadásul a minőségi anyaghasználatnak köszönhetően hosszú éveken át lehetnek a szolgálatunkra.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását