2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Ősszel is belföldön terveznek pihenni a magyarok

Ahogy tavasszal, úgy nyáron is sajnos le kellett mondanunk azokról a nyaralásokról, amiket külföldön terveztünk volna eltölteni. A megszokott életvitelünk megváltozott, a maszk viselés a mindennapjaink része lett. A vírus első lecsendesedése után megnyílt viszont a lehetőség, hogy a család, a pihenni vágyók, ha nem is külföldre, de belföldön találják meg a pihenési lehetőségeiket, és felfedezhessenek esetleg olyan helyeket, amiket itthon még nem ismertek meg.
2020. október 9. péntek 17:04 - HírExtra

Mivel a vírus második hullámát éljük épp, így az ősz is a hazai pihenés lehetőségeit kínálja számunkra. 

Egy hazai szállásportál legfrissebb felmérései szerint 16,5 százalékkal több aktív foglalás volt a rendszerükben szeptember-november időszakra, mint tavaly ilyenkor, és minden második megkérdezett tervezett valamilyen pihenést, utazást, természetjárást az ősz folyamán. 

A kérdőív szerint az legkedveltebb úticélok Gyula, Hajdúszoboszló, Zalakaros, Eger és Hévíz. Ezen kívül még kedvelt térségek Visegrád, Miskolctapolca, Egerszalók, amik szintén népszerűek.

Érdekességképp bemutatunk egy különleges szállástípust, ahova érdemes ellátogatni az ősz folyamán. Ez pedig nem más, mint a kastélyszállók.

A kastélyszállók különleges hangulata, a rég-múlt emlékeit tárja elénk. Átélhetjük a hajdani kor romantikus hangulatát, a kornak megfelelő bútorok, berendezések élményét, mindezt úgy, hogy nem kell nélkülöznünk a mai modern kor kényelmét, szolgáltatásait. A kastélyszállókat szinte az ország bármely megyéjében találhatunk, ezért nem is kell messze utaznunk, ha ki akarunk próbálni egy a mesebeli élményt.

Hasonlatként hadd mutassunk be egy gyönyörű kastélyszállót, amely Budapesttől 185km-re fekvő, Baranya megyében elhelyezkedő a tündérszép Bikal községben található. 

A kastély különleges programokkal várja az oda látogatókat. Akár családostul megyünk, akár párban, egész évben élményekkel teli napokat tölthetünk el: Ebből néhányat említve a lovaglás, különböző színházi előadások, falu kerülő túrák, falunéző lovaskocsikázás lehetősége a Mecsekben. Izgalmas szabaduló játék a menekülőszoba pároknak és családoknak egyaránt. Kézműveskedés, és állatudvar is várja az érdeklődőket.

A kastélyszálló szomszédságában helyezkedik el az élménybirtok. Az élménybirtok 7,5 hektáron elterülő, és Magyarország első tematikus élményparkja. Bemutatja a középkori magyar életet, amiben szakemberek, színészek, íjászok, lovasok szemléltetik a látogatóknak, és adják át az élményét múlt-kor világáról.

Az élménybirtokon található az Óváros. Az óvárosban sétálva lelhetünk rá, egy eredeti fafaragóműhelyre, ahol Magyarország egyik utolsó fafaragója mutatja be számunkra a szakma rejtelmeit. Egyedi termékeket csodálhatunk meg, faesztergát, amellyel korabeli metszetek alapján dolgozik. Mivel saját erővel kell hajtani a faesztergát, ezért az oda látogatók is kipróbálhatják.

Tovább sétálva tekinthetjük meg a szabó műhelyet, ahol szintén szemünk elé tárul a középkor egy másik szakmája, ahol nemcsak gyönyörködhetünk a korabeli ruhákon, hanem akár fel is próbálhatjuk őket, és átélhetjük, milyen lehetett a kor ruházatában járni-kelni.

Ha megéheztünk, akkor nem máshol, mint a fogadóban várják a kedves vendégeket, ahol kemencében sült ételeket, leveseket, kenyérlángost, különböző italokat fogyaszthatunk, és mindezt egy korhű épületben, reneszánsz halk zene kíséretében tehetjük.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását