2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Ha számítógépes játék, akkor gamer PC!

A számítógépek egykoron arra voltak hivatottak, hogy kiszámolják a NASA űrhajók röppályáját, viszont ehhez egy egész teremnyi számítógépre volt szükség.
2020. szeptember 19. szombat 08:44 - HírExtra

Innen indultunk, de eljutottunk odáig, hogy a zsebünkben található okostelefonok jobb számítási kapacitással bírnak, mint amennyivel anno a röppályájákat számították. Mégsem mindegy, hogy milyen számítógépet választunk, főleg akkor nem, ha játékokat szeretnénk rajta (gond nélkül) futtatni.

A számítógép az számítógép, nem?

Hát nagyon nem! Próbálta már a párjának a fodrásztól hazafele jövet azt mondani, hogy a haj az csak haj? Ne is próbálja! Egy számítógépes játék futtatása során nagyon fontos, hogy olyan “vas” legyen alatta, ami elég erőforrást biztosít a játéknak. Ha megfelelő erősségű a számítógép konfigurációja, akkor lesz csak teljes a játékélmény. Ilyenkor a legjobb felbontással, a leglátványosabban, akadozásoktól mentesen tudja futtatni a játékszoftvert a számítógépén.

Egy gyenge számítógépen az akadozó futás mellett még abba is belefuthat, hogy annyira lefagy a játék, hogy mentés nélkül összeomlik az egész. Ilyenkor hiába jutott el egy játéknak akár közel a végéig, mentés hiányában kezdheti előröl (vagy a legutóbbi mentéstől) a játékot.

Válasszon kifejezetten gamer PC-t!

A fent taglalt bosszúságoktól mindenképp érdemes megóvni magunkat vagy gyermekünket. Ráadásul, ha gyermekének szánja a számítógépet, elég égő tud lenni, hogy egy gyenge számítógépen akadozva tud csak játszani a barátaival. Ezért érdemes olyan számítógépet választani, ami kifejezetten a játékok gépigényét szolgálja ki, azaz kifejezetten erre lett összerakva.

Ezek a nagyon komoly gamer PC-k olykor sokszázezres tételt is jelenthetnek, sőt simán súrolhatják a milliót is. Ugyanakkor szerencsére vannak olyan specialisták, mint a PCbolt.eu csapata, akik asztali számítógépek összeszerelésére specializálódtak. Minden igényt kielégítő konfigurációkkal rendelkeznek, rásdásul megfizethető áron. Sőt, egyedi gamer PC összeállításában szakértői segítséget is kap. Ha valakihez, hát hozzájuk fordulhat bizalommal, válogathat kedvére a gamer PC-k között, vagy kérheti a szakértő segítségét (érdemes!).

Az egész család meg fogja hálálni

Ha jól dönt (azaz beszerez egy kifejezetten gamer PC-t), akkor azzal nem csak a játékoknak kedvez, de az egész családnak is. Ugyanis ezek a számítógépek annak ellenére, hogy kifejezetten játékokhoz lettek összerakva, sok egyéb módon is használhatóak. A nagy teljesítményüknek és erős videókártyájuknak hála, képszerkesztéshez, videóvágáshoz, hangszerkesztéshez is kiválóak. Így holtidőben (amikor épp nem játszik rajta ön vagy gyermeke) kiválóan használható akár egy podcast vagy egy vlog megvágásához is. Elkészítheti rajta cége vagy személyes márkája bemutatkozó videóját, de a családi fotóalbumba kerülő képek retusálása sem okoz majd fejtörést. Ön dönt. Élvezze ki!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását