2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Bayer Zsolt és a fura lakáshozjutások

Az elmúlt napokban, köszönhetően Bayer Zsolt vallomásának, a budavári lakások és azok eladhatósága, a lakástörvény várra vonatkozó része górcső alá került. Ezzel kapcsolatban tárta nyilvánosságra az elmúlt hónapok tapasztalatait Gelencsér Ferenc, az I. kerület momentumos alpolgármestere.
2020. szeptember 12. szombat 09:11 - HírExtra

Gelencsér Facebook-bejegyzésében a lakástörvény szükséges módosítására hívta fel a figyelmet, és arra, hogy ez a jelenlegi állapot milyen visszaéléseknek szolgál táptalajul.

1998. novemberében (egy hónappal Nagy Gábor Tamás, az előző, fideszes polgármester megválasztása után) megjelent a várban egy ügyvédi iroda, mely azóta szinte kizárólagos lebonyolítója a budavári lakások elméleti cseréinek, gyakorlati eladásainak. Gelencsér rámutat, hogy “Ez, a sokak által ismert ügyvédi iroda tudatosan kijátszotta a hatályos lakástörvényt, akkor, amikor nem annak megfelelően ingatlant-ingatlanra cserélve segítették ügyfeleiket budavári ingatlanokhoz jutni, hanem fiktív szerződéseket létrehozva, egy köztes ingatlant felhasználva kötötték meg a szerződéseket.“

A visszaélések bizonyítékául csatolt két dokumentumot, ugyanannak a szerződésnek a két változatát. Az egyik a „hivatalos” ami szerint lakáscsere történt, és amelyet az akkori fideszes polgármester szignójával el is látott, a másik pedig a valódi, amiben részletezik az ingatlanok adás-vételét. 

Ebben az esetben egy 100 m2-es, Dísz téri lakás elméletben egy 32 m2-es, békásmegyeri panellakásra lett cserélve. Ez utóbbi hivatalosan is nagyjából két hónapig a történet szereplője, a gyakorlatban azonban ez csak egy ügyvédek által, véletlenszerűen kiválasztott ingatlan, ami a valóságban sem az eladóé nem volt, sem a vevőé nem lesz. Ez csak egy cserealap, ami sosem cserél gazdát, a gyakorlatban ingatlanvásárlás történik. 

Ezeket a jogsértéseket visszacsinálni nem lehet. Kibogozhatatlan már, hogy ki mit birtokol és megoldhatatlan, hogy elkezdjük visszafejteni az adásvételeket. Két dolgot ígérhetünk:

1, Azt mondjuk, hogy elég, ne tovább, és nem asszisztálunk ehhez a folyamathoz.

2, Aktívan lobbizni kezdünk a jelenleg hatályos lakástörvény megváltoztatásáért. Ugyanis ez a törvény egyértelműen rossz, és betarthatatlan. A rossz törvények pedig egyeseket arra késztethetnek, hogy kiskapukat találva nyerészkedni próbáljanak, ahogyan teszi azt év tizedek óta ez az ügyvédi iroda is.” - fejtette ki Gelencsér.

Forrás: Momentum Mozgalom
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását