2021. április 14. - Tibor
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

MSZP: A volt nagykövet pedofil botrányának nemzetbiztonsági tanulságait is le kell vonni!

Kaleta Gábor nagyköveti szolgálata alatt került egy amerikai nyomozás látókörébe, és indult ellene eljárás pedofília miatt. A botrány emiatt súlyos nemzetbiztonsági kérdéseket is felvet - írja a HírExtrához eljuttatott pénteki közleményében az MSZP.
2020. július 10. péntek 09:53 - HírExtra

A közlemény szövege:

"Miként folytathatott a nemzetbiztonsági ellenőrzés hatálya alatt álló nagykövet kettős életet? Mi lett volna, ha a nagykövetre terhelő információk nem egy szövetséges állam, hanem egy ellenérdekelt titkosszolgálat kezébe kerül? Volt-e tudomásuk a magyar nemzetbiztonsági szolgálatoknak arról, hogy a magyar nagykövet egy külföldi bűnüldöző szerv felderítő tevékenységének célpontjává vált? Ha ilyen ismeretekkel nem rendelkeztek, akkor mit tesznek a jövőben a külképviseletek nemzetbiztonsági védelmének javítása érdekében? 

E nyugtalanító kérdéseket a kormánynak kell tisztázni, és levonni a botrány nemzetbiztonsági tanulságait! Dolgozzanak ki egy a külszolgálatot ellátó tisztségviselők nemzetbiztonsági ellenőrzésének hatékonyságát és a külképviseletek védelmét javító intézkedési tervet, és azt mutassák be a Nemzetbiztonsági bizottságnak."

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását