2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Kína és Oroszország összefog

Szorosabbra vonják az orosz-kínai együttműködést Washington feltörekvő Kelettel szemben tanúsított ellenséges politikájának meghiúsításáért – értékelte a Magyar Békekör a legfrissebb fejleményeket, pénteken. 
2020. június 19. péntek 09:22 - HírExtra

Miközben az Egyesült Államok a „First Amerika” politika jegyében egymás után mondja fel a katonai, gazdasági, környezetvédelmi és jogi biztonság alapjául szolgáló nemzetközi egyezményeket, Oroszország és Kína az együttműködés megerősítésében látja annak lehetőségét, hogy kilábaljanak a koronavírus-járvány tetőzte világméretű válságból. 

„A helyzet közös erőfeszítést követel meg. Fel kell ismernünk az új lehetőségeket, melyeket a kialakult helyzet kínál! Meg kell értenünk, hogy a válság leküzdése érdekében fel kell hagyni a külkereskedelmi diszkriminációval, meg kell szüntetni a devizamonopóliumot a külkereskedelemben és a pénzügyekben, fel kell gyorsítani a digitalizálást” – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az „Egy övezet, egy út kezdeményezés” (Belt and Road) keretében rendezett magas szintű videokonferencián, csütörtökön.

 Kína és Oroszország elsőbbséget tulajdonít az Eurázsiai Gazdasági Unió és a Belt and Road közti viszony fejlesztésének. Kína kereskedelmi-gazdasági megállapodást kötött az Eurázsiai Gazdasági Bizottsággal, a szerződés 2019. októberben lépett életbe, most pedig közös munkabizottságot hoznak létre az EGU és a kínai kormány részvételével. Oroszország szerint az EGU-t nyitottá kell tenni minden csatlakozó előtt, amolyan „integrációk integrációjává” kell változtatni, megteremtve a válság leküzdéséhez szükséges világméretű összefogást és együttműködést.

 Az Eurázsiai Gazdasági Uniónak jelenleg Oroszország, Fehéroroszország, Kazahsztán, Kirgizisztán és Örményország a tagja. A kínai Egy övezet egy út kezdeményezés több mint hatvan országra terjed ki. A terv gazdasági, politikai és védelmi célokat szolgál – tájékoztatott a Békekör.

Forrás: Magyar Békekőr
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását