2024. április 16. - Csongor
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Vádat emelnek az atlantai gyilkos rendőr ellen

Paul Howard, Atlanta ügyésze hétfőn bejelentette, hogy a hét végéig vádat emelnek az ellen a rendőr ellen, aki június 12-én hátba lőtte a 27 éves Rayshard Brooksot – közölte a Magyar Békekör hírügynökségi jelentések alapján.
2020. június 16. kedd 11:05 - HírExtra

A fekete férfi belehalt sérüléseibe. Az ügyészi bejelentés előtt Atlanta törvényszéki orvosa gyilkosságnak minősítette az esetet.

     
Howard ügyész felkereste az áldozat feleségét és a következőket mondta: „Azt akarom, hogy tudja, s a tüntetők is tudják, hogy hallgatunk rájuk. Nyilvánvaló, hogy országunk rendőri szerveiben faji előítéletek élnek. Ez ellen nem lehet úgy védekezni, hogy homokba dugjuk a fejünket, és azt mondjuk, elszigetelt esetekről van szó!”

Atlanta polgármestere elrendelte a rendőrség átszervezését, Georgia állam büntető törvénykönyvét pedig felülvizsgálják a történtek miatt.

Atlantában és más amerikai nagyvárosokban hétfőn is folytatódtak a tüntetések a rendőri brutalitások miatt, a faji egyenjogúságért.

Bejárta a világot az a fotó, amelyen egy fekete megment egy sérült fehéret egy angliai tüntetésen, és vállán biztonságos helyre viszi. Tettének különleges jelentőséget kölcsönöz az a tény, hogy míg a fekete a faji megkülönböztetés ellen tüntetett, a jobboldali radikális fehér a rasszisták táborához tartozott. A sérültnek sem társai, sem pedig a rendőrök nem nyújtottak segítséget – írják az amerikai lapok. Az Egyesült Államokban a “nap hőseként” ünnepelték a feketét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását