2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Hogyan válasszunk töltőt 18650-es akkumulátorhoz?

A különböző méretű Li-Ion akkumulátorok egyre több hordozható műszaki cikkben megtalálhatóak, de ahhoz, hogy kihasználhassuk a hagyományos elemekkel szembeni legnagyobb előnyüket, az újratölthetőséget, mindenképpen szükséges egy akkutöltő beszerzése is. Alábbi cikkünkben a különböző típusú töltők közötti eligazodást szeretnénk megkönnyíteni.
2020. június 16. kedd 07:14 - HírExtra

Akkutöltők típusai

A töltők kiválasztásának egyik fő szempontja, hogy milyen méretű akkumulátor töltésére van szükségünk. Szerencsére a legtöbb típus különböző nagyságú erőforrások párhuzamosan történő töltésére is alkalmas, de a nagyobb variálhatóság általában az árban is tükröződik. A másik fontos paraméter, hogy hány ágyas akkut válasszunk, vagyis hány darab akku egyidejű töltésére alkalmas a készülék. Például ha egy két 18650-es akkuval működő zseblámpánk van, akkor a kétágyas töltő is ideális lehet, azonban ha több akkus készülékünk van, akkor érdemes nagyobb kapacitású - két-, négy-, hat- vagy akár nyolcágyas - modellt választanunk. Fontos még figyelembe venni, hogy a kiválasztandó töltő maximálisan hány amperes töltésre alkalmas.

A töltő használatát nagyban megkönnyíti, ha rendelkezik kijelzővel, amely mutatja az aktuális töltöttségi szintet, míg a kijelző nélküli modelleknél csupán fény jelzi a maximális töltöttség elérését. A kisebb töltőárammal rendelkező modellek gyakran csak USB csatlakozóval rendelkeznek, míg a komolyabb darabok 230 V-os csatlakozóval is feszereltek.

Érdemes még említést tenni a töltők legújabb generációjáról, amelyek power bankként is funkcionálnak, így tökéletes útitársak, hiszen hálózati csatlakozás nélkül is feltöltik akkumulátorainkat.

Megbízható márka

Nemcsak az akkumulátorok kínálatában lehet könnyen belefutni kétes eredetű és minőségű termékekbe, de ez a töltők terén is igaz. Sajnos hiába rendelkezünk minőségi akkukkal, ha a töltő rossz minőségű, de természetesen ez fordítva is igaz, azaz a minőségi töltők sem fognak tudni csodát tenni kis kapacitású erőforrásainkkal. Az akkutöltőket gyártó cégek közül az egyik legnagyobb az XTAR, amely minőségi, jól variálható termékeivel biztosítja a legkülönfélébb méretű akkumulátorok feltöltését. 

Megbízható forgalmazó

Az akkumulátorokhoz hasonlóan a töltőket is érdemes olyan webáruházból rendelni, ahol vásárlói visszajelzések is rendelkezésre állnak. Emellett a magyarországi elérhetőségek, a gyors szállítás, az utánvétes fizetés és a pénzvisszafizetés lehetősége mind-mind a megbízható forgalmazó ismérvei. Ha ilyen helyről rendelsz minőségi töltőt, akkor teljesen biztos lehetsz benne, hogy azt kapod, amiért fizettél.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását