2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Most csökkentik az egészségügy kiadásait?

A kormány nem az egészségügy megerősítésére használta fel rendkívüli hatalmát, hanem az egészségügyi kiadások betegek élete árán történő mérséklésére – állítják egészségügyi és társadalombiztosítási szakemberek a Magyar Szociális Fórumnak.
2020. május 11. hétfő 15:47 - HírExtra

Sok emberéletbe kerül több tízezer kórházi ágy fölösleges kiürítése, a krónikus betegek és az elfekvők hazaküldése – állítják.
Az egészségügyi kormányzat életellenes bűnt követett el azzal, hogy kitessékelt a kórházakból és szakképzetlen családi gondviselésre kényszerített tízezreket anélkül, hogy szakorvosi ellátásukról gondoskodott volna – hangsúlyozzák. Ezeknek a sorsukra hagyott embereknek az élők soraiból való eltávozását a hivatalos statisztika lakóhelyi elhalálozásként jegyzi majd föl, mintha nem is a jelzett politika következményeibe haltak volna bele – nevezték nevén a történteket az MSZF-nek.
 
Jövőre válik majd ismertté, valójában hány lélekkel csökkent az ország lakossága 2020-ban.
  
Hiába hívták fel az orvosok és a betegek hozzátartozói a figyelmet a kormány-parancs várható egészségügyi és demográfiai következményeire, a döntéshozók könyörtelenül végrehajtották a kórházi ágyak kiürítését – mint bebizonyosodott fölöslegesen. A felső parancs után alig egy hónappal most „rehabilitálják” a kórházakat, s kezdik visszaengedni az ápolásra szoruló krónikus betegeket az intézményekbe, ám sokan már nem térhetnek vissza többé mert a politikai felelőtlenségbe sokan belehaltak.
     
A koronavírus-járvány csak fokozta az egészségügyi rendszerbe vetett bizalom hiányát, melyről az Eurofound 2020. áprilisban megállapította, hogy a legalacsonyabb az EU országai közül.
     
Az egészségügyi szakvélemények alapján az MSZF feltette a kérdést: mit jelent ilyen körülmények között az a kormány-állítás, miszerint „Harcolunk minden egyes életért”? Azt jelenti, hogy betegek tízezrei ellátás nélkül maradnak hónapokon át? Vagy azt, hogy a veszélyhelyzetre bármi ráfogható, még a politikai felelőtlenség is?

Forrás: MSZF
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását