2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Miként védekezhetünk a koronavírus-fertőzéssel szemben?

A koronavírus-fertőzés elkerülése végett fontos a rendszeres kézmosás, az alkoholos kézfertőtlenítő használata, a mobiltelefonok fertőtlenítése, az immunrendszer erősítése, valamint a szájmaszk használata.
2020. április 8. szerda 13:06 - HírExtra

A bejegyzésben részletesen is kifejtjük, hogy melyik felsorolt teendő éppenséggel miért játszik kiemelten fontos szerepet a járvány elleni védekezésben.

Rendszeresen mossunk alaposan kezet

A rendszeres kézmosás fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. Amikor csak visszatérünk a lakásba, megjövünk az élelmiszerboltból, végeztünk a sportolással vagy étkezéshez készülődünk, mindig szakítsunk időt az alapos kézmosásra.

Használjunk folyékony vagy hagyományos szappant, és dörzsöljük át a kézfejünket rendesen, csak utána öblítsük le az egészet vízzel. Ne elégedjünk meg a felületes munkával, az egész művelet tartson legalább húsz másodpercig.

Legyen nálunk mindig alkoholos kézfertőtlenítő

Sajnos nem mindig lehet megoldani azt, hogy meg tudjuk mosni a kezünket. Autóvezetésnél, a buszon ülve vagy a város egy pontján nem lesz kéznél kézmosáshoz használatos víz, ezért más megoldásra lesz szükség.

Ilyenkor kimondottan hasznos lehet az alkohol tartalmú kézfertőtlenítő megléte a táskánkban. A beszerzéskor figyeljünk oda rá, hogy a készítmény alkoholos koncentrátuma minimum 60% legyen, mert csakis így fogja kellő hatékonysággal eltüntetni a kezünkről a baktériumokat.

Fertőtlenítsük rendszeresen a mobiltelefonunkat

Talán nem is gondolnánk, de a mobiltelefonunk is potenciális veszélyforrás lehet, mivel napi szinten rengetegszer érintjük meg. Az úgynevezett antibakteriális törlőkendőkkel ebből kiindulva néhány naponta célszerű megtörölni a készüléket, eltávolítva róla így a kórokozókat.

Törekedjünk az immunrendszerünk erősítésére

A koronavírus-fertőzéssel szembeni egyik leghatékonyabb védekezési forma az immunrendszerünk folyamatos erősítése. Ennek érdekében fontos, hogy napi szinten törekedjünk legalább hét vagy nyolc órát aludni, fogyasszunk minden egyes nap D-vitamint, emellett pedig a rendszeres testmozgás fontosságáról se feledkezzünk meg. A mozgás és a sport esetében persze a mértéktartás is kiemelten fontos.

Viseljünk szájmaszkot boltban, tömegközlekedésen és a forgalmasabb utcákon

Mivel a koronavírus cseppfertőzés útján terjed, ezért a társas érintkezés minimalizálása végett a megfelelő minőségű szájmaszk viselése egyértelműen javasolt. A kellő minősítéssel bíró szájmaszk erősen hozzásimul a száj és az orr környékére, ezáltal is védve a szervezetünket.

A jó szájmaszk továbbá kellő hatékonysággal szűri ki a levegőben szálló apró szemcséjű kórokozókat, így azoknak a belégzésétől nem kell tartanunk.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását