2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Mi lesz a Világjátékokkal?

A Világjátékok Nemzetközi Szövetsége (IWGA) szerint most még korai arról nyilatkozni, hogy a 2021-es Világjátékokat miként érintheti a tokiói olimpia elhalasztása.
2020. március 26. csütörtök 15:48 - HírExtra

Az ötkarikás programban nem szereplő sportágak legnagyobb, szintén négyévenkénti seregszemléje, a Világjátékok, amelyet legközelebb a tervek szerint jövő július 15. és 25. között rendeznek meg az egyesült államokbeli Birminghamben.

A jövő nyári Világjátékok megrendezését befolyásolhatja a tokiói olimpia elcsúsztatása, azonban a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) csütörtöki tájékoztatása szerint az IWGA jelenleg még túl korainak tartja, hogy a multisport-eseménnyel kapcsolatban lehetséges változásokról foglaljon állást.

"A konkrétumokhoz több információra van szükségünk, elsősorban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság részéről" - írták közleményükben.

José Perurena, a szervezet elnöke már korábban jelezte: elképzelhető, hogy a játékokat megelőző egyes kvalifikációs versenyeket törölnek vagy elhalasztanak a járvány miatt. Az máris biztos, hogy a szervezet idei közgyűlését április helyett novemberre helyezték át.

A 2021-es, birminghami Világjátékokra 30 sportágban 100 ország 3600 sportolóját várják. Magyarországon az 59 sportágat összefogó NVESZ feladatkörébe tartozik az eseményre való felkészülés és az azon való részvétel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását