2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Hogyan ne indítsunk az első munkanapunkon

Sikeresen pályáztunk a számunkra ideális munkahelyre, pont azt a pozíciót nyertük el, ami a legideálisabb szakképzettségünknek, ezért most első napunkat töltjük. De hogyan viselkedjünk?
2020. február 8. szombat 13:13 - HírExtra

Az első nap mindenki számára stresszes és nehéz. Nem tudja, az ember kihez hogyan szóljon, mit mondjon neki, próbál mindenkivel jól kijönni. Az ilyen nagy izgalmakban szokott az előfordulni, hogy sokan kontrol nélkül beszélünk és cselekszünk, ami nem biztos, hogy tanácsos. 

Ha már régebb óta dolgozunk a cégnél, a kollégák ismernek, tudják, milyenek vagyunk, mivel viccelődünk és mivel nem, azonban ez az első nap még nem alakul ki. Sokan itt azzal rontják el, hogy úgy érzik, még az előző munkahelyükön vannak, és az ott megtanult és berögzült dolgokat akarják új helyükön is alkalmazni. Ilyenkor jön az, hogy „ezt az előző munkahelyemen nem így csináltuk”. Az új főnökünk ezután a mondtad után biztosan másként néz majd ránk. Kioktatásként és kritizálásként értelmezhetik.

Az első nap kritizálni kezdünk másokat, és a nemtetszésünket fejezzük ki szóban vagy viselkedésünkben. Ezt szintén ne tegyük. Új kollégaként nagyon rossz bemutatkozó nap, ha mi próbálunk másokat kritizálni. 

Túl sok információ rólunk az első nap. Nem érdemes már az első nap azzal kezdeni, hogy kollégáinknak kibeszéljük a legnagyobb titkainkat. Biztosan érdeklődéssel figyelnek ránk, azonban nem szabad mindent az első nap. Legyünk mi is nyitottak feléjük.

A sikeres álláskeresés érdekében, esetleg ha érdekel minket alkalmi munka Szekszárd városában, látogassunk el a SzekszardAllas.hu weboldalra, ahol a város állásai között kereshetünk, és akár már holnap első próba napunkat tölthetjük.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását