2024. április 16. - Csongor
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Tedd fiatalossá és trendivé a nagyi gyöngysorát!

Sokan azt gondolják, hogy gyöngyöt csak az idősebb korosztály hord, pedig ez közel sem igaz. Régen sem volt korhoz kötve, ma meg főleg nincs, hiszen minden korosztály számára adott a lehetőség, hogy gyöngy ékszereket hordjon.
2019. szeptember 19. csütörtök 10:32 - HírExtra
 
Gyöngy régen és most


Nem is olyan régen a gyöngy ékszereknek teljesen más jelentőséget tulajdonítottak. Korábban a vagyon, a jólét szimbóluma volt, azaz csak a vagyonosabb körökben engedhették meg maguknak azt a luxust, hogy gyöngy ékszert hordjanak. Náluk ellenben már-már státusz szimbólum volt, hogy kinek milyen, mennyi és mekkora gyöngyei vannak.

Sőt, az sem volt mindegy, hogy ki visel gyöngyöt a családban. A fiatal lányok esetében a tisztaság és elegancia szimbóluma volt, ami maximális finomságot sugallt. Ez a jelentése a mai napig megvan, függetlenül attól, hogy ki és milyen apropóból viseli.

Ami idáig háttérbe szorult, idén újra szárnyal. A gyöngy újra fénykorát éli, legyen szó nagynevű divatházak ruháiról, de akár kisebb, ismeretlenebb tervezők kreációjáról egyaránt. Szerencsére, ma már annyira elterjedt a gyöngy, hogy nem csak a nagy divatcégek engedhetik meg maguknak, hogy roppant népszerű alapanyagként felhasználják, hanem mindenki más is hozzáférhet.

Egyre gyakrabban látni, hogy a hagyományos gyöngy ékszereket különböző ásványokkal, féldrágakövekkel, nemesfémekkel variálják, aminek következtében trendi és divatos lett. Ahhoz, hogy ezt meg is tartsa, már csak el kell veszítenie a címkét, miszerint csak az idősebbek hordanak gyöngyöt.

Lássuk, hogy mihez is passzol a gyöngy

Ki ne ismerné az érzést, amikor nincs kedvünk felöltözni, sőt még kimozdulni sem, de mégis el kéne intézni néhány hivatalos ügyet?! Ilyenkor nincs más mód, mint erőt venni magunkon, felkapni egy könnyű farmer és póló variációt, és indulhatunk is. Na, nem kell ennyire sietni, mert ez így túlontúl egyszerű. Egy jól megválasztott gyöngysor a Perla for You-tól nagyon sokat dobhat az outfiten, hiszen finomít rajta, némi eleganciát kölcsönöz neki. Fehér vagy színes? Teljesen mindegy, a lényeg, hogy passzoljon a pólóhoz a színe, és már indulhatunk is.

Az irodai blúz végtelenül unalmas a maga egyszerűségével, és fel kéne dobni egy kis színnel? Hajrá, válasszunk egy kellemes árnyalatú gyöngy nyakláncot, és sokkal színesebb napnak nézünk elébe. Ha pedig igazán merész választásra vágyunk, akkor egy színes gyöngyökből álló lánc lesz az ideális partner.

Egy hétköznapi ruhát is tökéletesen elegánssá varázsol egy jól megválasztott lánc. Egy egyszerű ruhához érdemes egy feltűnőbb, de önmagában finom nyakláncot választani. A hatás nem marad el, garantáltan csinos és visszafogott, de tetszetős lesz az összhatás.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását