2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Kína rendezi a világjátékokat

Csengtuban rendezik a 2025-ös 12. Világjátékokat - döntött egyhangúlag a Világjátékok Nemzetközi Szövetségének (IWGA) közgyűlése.
2019. május 10. péntek 11:49 - HírExtra
 

A kínai város a négyévente sorra kerülő multisportesemény házigazdáinak a sorában az egyesült államokbeli Birminghamet követi majd, amely 2021-ben több mint 30 sportágban mintegy 100 ország 3600 sportolóját látja vendégül.

Az ausztráliai Gold Coaston megrendezett IWGA közgyűlésen - a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) tájékoztatása szerint - a határozatot követően megállapodást írt alá a játékok lebonyolításáról Luo Csiang, Szecsuan tartomány fővárosának polgármestere és José Perurena, a tekintélyes sportszervezet elnöke. A spanyol sportvezető az egyik legdinamikusabban fejlődő és előre tekintő kínai városnak nevezte Csengtut.

"Erre az eseményre nem pályáztunk, de a Nemzeti Versenysport Szövetség stratégiájában benne van, hogy Magyarország is rendezzen majd Világjátékokat" - reagált a hírre a NVESZ elnöke. Mészáros János hozzátette: addig is az a cél, hogy a hazai sportolók minél jobban teljesítsenek a négyévenkénti megmérettetésen.

Wroclawban, 2017-ben hat arany-, négy ezüst- és négy bronzéremmel az olimpiai programban nem szereplő sportágak eseményének 36 éves történetében a legeredményesebb szereplésüket produkálták a magyarok, akiktől az NVESZ vezetése azt reméli, hogy Birminghamben még ezt is képesek lesznek felülmúlni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását