2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Rossi kiküszöbölné a szerencsét

A magyar labdarúgó-válogatottnál azon dolgoznak keményen, hogy a mérkőzéseken minél kevesebb szerep jusson a szerencsének - fogalmazott az M4 Sportnak hétfőn adott interjújában Marco Rossi szövetségi kapitány.
2018. október 2. kedd 09:41 - HírExtra
 

"Azt gondolom, hogy a csoportunkban a görög válogatott a legerősebb, Finnország pedig nagyszerűen és igazán szerencsésen kezdett" - értékelte a Nemzetek Ligája eddigi két fordulóját az olasz szakvezető. A finnek a magyar csapat után az észteket győzték le saját közönségük előtt 1-0-ra, míg a magyar válogatott második mérkőzésén hazai pályán 2-1-re múlta felül a görög gárdát.

"A szerencse nagyon fontos az életünkben, és nem csak a futballban. Nekünk azért kell keményen dolgoznunk, azért kell jól végeznünk a munkánkat, hogy ennek minél kevesebb szerepe legyen. Az eddigi találkozókat figyelembe véve Finnország volt a legszerencsésebb: habár vannak jó képességű játékosai, és jó csapatról van szó, de jobban áll, mint megérdemelné" - fejtette ki Rossi.
Az 54 éves tréner rámutatott: soha nem szabad megelégedni az eddigiekkel, s bár láthatóak voltak jó dolgok együttesétől a görögök ellen, az is nyilvánvaló, hogy van még miben fejlődnie.

"Az eredmény mindennél fontosabb, de dolgoznunk kell azon, hogy kijavítsuk a hibáinkat. Ez most a feladatunk. Persze nem vagyunk varázslók, de intelligens csapatom van, a munka, a hozzáállás és az akarat meghozza gyümölcsét" - szögezte le Rossi, aki megjegyezte, a legfontosabb az volt számára, hogy az első összetartáson minden behívott játékos profi hozzáállással végzett el minden munkát. "Ez várható a mostani csapattól is. A győzelem nem tervezhető, de az igen, hogy olyan keretünk legyen, amely bátran, felemelt fejjel fut ki a pályára."

Rossi kifejtette: olyan játékosokra van szüksége, akik mindent megtesznek a sikerért. Szerinte ez sem garancia a győzelemre, de az a csapat, amelyiknek a kvalitása mellett a hite is megvan a sikerre, nem kap ki mindig.

Kitért a RB Leipzig védőjére, Willi Orbanra is, aki bekerült a két októberi találkozóra készülő keretbe. A 25 éves játékosról - akinek édesapja magyar, édesanyja pedig lengyel - elmondta, a magyar szövetség (MLSZ) hozzá hasonlóan minden magyar kötődésű és válogatott szintű játékosra számít.

"Sajátos szituációban van, hiszen egy topbajnokságban, a Bundesligában szereplő, kiváló játékosról van szó. Nagyon fontos azonban, hogy nem lehet kényszeríteni senkit. Mi szívesen hívjuk ezeket a játékosokat a válogatottba, de az ő döntésük, hogy igent mondanak-e erre" - hangsúlyozta Rossi. Kifejtette, mikor látták, hogy őszintén és meggyőződésből jön a magyar válogatottba, örömmel fogadták a középső védőt.

A magyar válogatott jövő pénteken Görögországban, három nappal később pedig Észtországban lép pályára a C osztály 2. csoportjában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását