2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Orbán és a luxusrepülőutak

Az elmúlt harminc év legnagyobb korrupciós beismerésének nevezte a jobbikos Szilágyi György Orbán Viktor parlamenti válaszát a luxus-repülőútjaival kapcsolatos kérdésre. Az ellenzéki képviselő kijelentette: a kormányfő méltatlanná vált Magyarország kormányzására.
2018. október 2. kedd 10:43 - HírExtra
 

A miniszterelnököt repülőútjairól az Országgyűlés hétfői ülésén kérdezte Szilágyi György, kifogásolva, hogy Orbán Viktor ilyen értékes luxusutakat fogad el egy olyan vállalkozótól, aki a kormányzása alatt európai uniós és magyar költségvetési pénzekre kiírt pályázatok "garmadát" nyeri el.

Orbán Viktor válaszában úgy fogalmazott: "képviselő úr, engedje meg, hogy gratuláljak ahhoz, hogy felfedezte a spanyolviaszt! Amit ön kifogásol, az harminc év óta így van, harminc év óta mindig is így mentem, jövő héten is így fogok menni, és az azutáni hetekben is így fogok menni."

Az ellenzéki képviselő az ezt követően tartott sajtótájékoztatóján közölte: ez a korrupció nyílt beismerése, amire még büszke is a magyar miniszterelnök, felvetve, hogy "vajon már Soros György is röptette Orbán Viktort", amikor ösztöndíjat kapott tőle.

Szerinte ebbe a beismerésbe Európában bárki belebukna. Mint fogalmazott: "a magyar politikatörténelem legnagyobb adócsalása és korrupciós botránya zajlik a szemünk előtt".

Szilágyi György hangsúlyozta: a kifogásolt túrák nem hivatalos vagy a miniszterelnök által fizetett magánutak voltak, hanem "oligarchák által a miniszterelnöknek juttatott luxus-ajándékutak", megjegyezve, hogy a kifogásolt utakat álló Garancsi István volt "az elmúlt nyolc év egyik legnagyobb nyertese", aki súlyos milliárdokat keresett az uniós és magyar költségvetési pénzekből finanszírozott pályázatokon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását