2024. április 16. - Csongor
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A magyar tini mindenkit beelőzött!

Az egyik futamot megnyerte, míg a másikon másodikként ért célba Kovács Bálint, a H-Moto Team 17 éves versenyzője a gyorsaságimotoros német bajnokság Suzuki Cup kategóriájának hétvégén, Assenben rendezett fordulóján.
2018. szeptember 10. hétfő 12:02 - HírExtra


A fiatal pilóta menedzsmentjének tájékoztatása szerint Kovács kölcsönbe kapott versenymotorral tudta csak teljesíteni a hollandiai hétvégét, s bár a szabadedzéseken még nem tudott gyakorolni, az időmérő edzésen így is a második rajtkockát sikerült megszereznie. A szombati első futamon aztán másodikként, majd vasárnap győztesként ért célba, ezzel négy pontra csökkentette hátrányát az összetett pontverseny második helyezettjével szemben.

"Nagyon nehéz hétvégének indult, ugyanis a saját motorom nem készült el a versenyig, ráadásul az első két vizes edzésen nem tudtam részt venni, aztán az első időmérőn negyedik voltam, de este még sokat dolgoztunk a motoron, így sikerült megkaparintani a második rajthelyet" - mondta az MTI-nek az 1000 köbcentiméteres kategória felnőtt magyar bajnoka. Hozzátette: az első versenyen sokáig harmadik volt, az utolsó egyenesben sikerült feljönnie másodiknak, míg vasárnap nagy csatában nyert úgy, hogy összesen két kört motorozott az élen.

Rizmayer Gábor, a H-Moto Team sportigazgatója, korábbi többszörös világbajnoki pontszerző szerint kiváló teljesítmény, hogy a 17 éves pilóta a körülmények ellenére ilyen eredményeket ért el.

"A vasárnapi futamot követően álltunk ott, ahol a versenyek kezdete előtt kellett volna állnunk, ennek fényében nagy bravúrnak tartom ezt a futamgyőzelmet és a második helyet" - mondta a sportigazgató.

Kovács április végén sporttörténelmet írt azzal, hogy - még 16 évesen - a német bajnokság szezonnyitóján, Oscherslebenben egy futamot megnyert, majd a második versenyen második lett. Korábban még egyetlen magyar motorversenyző sem aratott ehhez hasonló sikert ennyire fiatalon nemzetközi sorozat felnőtt mezőnyében. Július elején, a belgiumi Zolderben rendezett második fordulón Kovács mindkét futamot a második helyen zárta, és ezt a teljesítményét a németországi Schleizben is megismételte július végén. Ezután augusztusban a Lausitzringen egyik futamon sem ért célba, így a bajnoki cím megszerzésére nem maradt esélye, de a második pozícióba még odaérhet.

A német bajnokság zárófordulóját szeptember utolsó hétvégéjén rendezik Hockenheimben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását