2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Szalai a csapat élén - jön a Nemzetek Ligája

Szalai Ádám lesz a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a Finnország és a Görögország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzéseken.
2018. szeptember 7. péntek 10:26 - HírExtra
 

"Az elképzelésemet a keret néhány tapasztaltabb játékosával is megvitattam, akik egyöntetűen támogatták, hogy Szalai Ádámot bízzam meg a csapatkapitányi feladatokkal a következő két mérkőzésre" - nyilatkozta a magyar szövetség honlapján Marco Rossi, aki a szombati, tamperei meccsen mutatkozik be a magyar csapat szövetségi kapitányaként.

Hozzátette, a német Hoffenheim csatárával nem csak a döntését osztotta meg, hanem azt is, mit vár a csapatkapitánytól.

"Vezér legyen a pályán és a pályán kívül is, a fiatalokat folyamatosan segítse és pozitív gondolatokkal, meglátásokkal segítse a társait, és így a csapatot is" - magyarázta az olasz edző.

Az eddigi csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs nem tagja a keretnek, mert jelenleg nincs klubja.

Szalai örömmel fogadta a megtisztelő, ám nagy felelősséget is jelentő feladatot.

"Aki ismer, pontosan tudja, számomra mennyire fontos a válogatott. Éppen ezért óriási megtiszteltetés számomra, hogy én vezethetem majd ki a csapatot a pályára Tamperében és a Groupama Arénában. Ahogy a csatár szerepkörét, úgy a csapatkapitányét is úgy szeretném ellátni, hogy azzal nagy segítségére legyek a csapatnak" - fogalmazott Szalai Ádám.

Az elmúlt napok dupla edzéseit követően csütörtökön a szakmai stáb délelőtt bő másfél órás gyakorlást tartott, amelyen főként a rögzített játékhelyzeteket vette át a csapat, délután pedig játékosokra lebontva, részletesen ismertették a finn válogatottal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

A Finnország elleni meccset szombaton 18 órától játsszák Tamperében, a Görögország elleni találkozóra pedig kedden 20.45-től kerül sor zárt kapuk mögött a Groupama Arénában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását