2020. július 7. - Appolónia
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Stallone a fekete bokszlegendáról forgatna

A napokban Donald Trump, az USA elnöke posztumusz elnöki kegyelemben részesítette az első afroamerikai nehézsúlyú világbajnokot Jack Johnson-t. Johnson-t még 1913-ban ítéltek el egy rasszista törvény megsértésért, aki nem fogadta el az ítéletét és évekig külföldön bujkált az amerikai hatóságok elől.
2018. június 2. szombat 08:07 - HírExtra

Johnson 1912-ben lett az első színes bőrű nehézsúlyú világbajnok, ezt a címét egészen 1915-ig őrizte. 1920-ban visszatért az Egyesült Államokba és 10 hónapig egy kansas-i börtönben raboskodott. Johnson egészen 1938. szeptemberéig aktívan bokszolt, 60 éves korában vonult vissza a profi bunyótól. Hivatalos mérlege szerint 96 mérkőzést vívott (73-13-10; 40 KO). Johnson 68 éves korában halt meg egy autóbalesetben, 1946. júniusában.

A legendás bokszoló rehabilitációját már John McCain szenátor is kezdeményezte 2004-ben, akkor azonban nem jártak sikerrel. Most Sylvester Stallone színész és rendező közbenjárására azonban Trump örömmel rehabilitálta és hivatalosan is bocsánatot kért az Egyesült Államok nevében. A hivatalos ceremóniát az Ovális Irodában tartották ahol részt vett Lennox Lewis korábbi nehézsúlyú világbajnok, Deontay Wilder jelenlegi nehézsúlyú világbajnok és Sylvester Stallone is.

Stallone jó üzleti érzékkel, nem sokkal a rehabilitáció után bejelentette, hogy az általa vezetett Balboa Productions szeretne egy életrajzi filmet forgatni Jack Johnson-ról. (Lehet, hogy éppen ezért támogatta a rehabilitációt.) Stallone azt is elmondta, hogy Johnson alakja adta az ötletet Apollo Creed karakteréhez a Rocky filmekben. Stallone az MGM stúdióval közösen szeretné megvalósítani a filmet. (Egyébiránt Jack Johnson-ról már készítettek egy dokumentumfilmet még 2005-ben.) Stallone számára nem újdonság, hogy ökölvívással foglalkozó filmet forgat. A kultikus Rocky filmek is az ő nevéhez fűződnek és jelenleg a Creed 2 című filmen dolgozik, ami szorosan kapcsolódik a Rocky filmekhez.
Forrás: boxtv1.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását