2020. október 27. - Szabina
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Mit akar a kardcsapat?

A férfi kardválogatott közös célja, hogy ott legyen a tokiói olimpián és érmet nyerjen - mondta Gémesi Csanád, aki a múlt hét végén, a varsói világkupán bronzérmet szerzett egyéniben.
2017. február 28. kedd 10:17 - HírExtra
 

A 30 éves kardozó az M4 Sport Sportreggeli című műsorában kedden úgy fogalmazott: "Közösen megyünk egy közös cél felé. Ez a közös cél a tokiói olimpia és az érem, a tokiói olimpiai érem".

Az egyéniben 2014-ben Eb-harmadik, csapatban 2013-ban Eb-ezüstérmes, 2014-ben vb-bronzérmes vívó a mostani idényben már másodszor állhatott fel a dobogó harmadik fokára Lengyelországban azután, hogy december közepén, Cancúnban is elődöntős volt.

A varsói vk-n, amelyen az elődöntőben a későbbi ezüstérmes, kétszeres olimpiai bajnok csapattárstól, Szilágyi Árontól kapott ki, a főtáblán többek között három francia ellenfelet is sikerült legyőznie.

Nehéz ellenfél a francia

"Igyekeztem nagyon fegyelmezetten végrehajtani az akcióimat, és ezek be is jöttek. Nagyon nehéz a franciák ellen vívni, mert ők is fegyelmezettek, és tudnak váratlant húzni. Ezeket most szerencsére sikerült észrevenni, és nem belemenni a csapdájukba" - elevenítette fel a történteket.Már eddig is sikeres az idénye, de mint mondta, ha összejön, amit tervez, hogy az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon is érmet szerez - akár egyéniben is -, akkor mindenképpen a mostani lesz a legsikeresebb szezonja.

Gémesi társaitól eltérően viszonylag későn, 26 évesen került be a válogatottba. Megjegyezte: sokat küzdött ezért.

"Sokáig benn is tudtam maradni, de az előző idényben kikerültem, nem jöttek az eredmények, s volt egy sérülésem is. Ezt az idényt azzal a plusz motivációval kezdtem el, hogy visszakerüljek a csapatba" - mondta.

Arra a felvetésre, hogy jelenleg öten pályáznak a válogatott négy helyére, úgy reagált, kimaradni nem jó - ezt már tapasztalta -, de a versenyhelyzet és a visszakerülés vágya plusz motivációt jelent.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását