2024. április 16. - Csongor
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):
A kutatói életpályához jobban igazodó, új pályázati konstrukciókkal bővülve, megnövelt, 12 milliárd forintos keretösszeggel tette közzé a felfedező kutatásokat ösztönző felhívásokat a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal).
2017. január 24. kedd 06:36 - HírExtra
 
A versenypályázatok felfedező kutatásokat ösztönző idei konstrukciói hozzájárulnak ahhoz, hogy a már eredményes kutatói műhelyek új programokat kezdeményezhessenek, valamint a 2016-ban kidolgozott posztdoktori ösztöndíjrendszer mellett a fiatal kutatók saját kutatócsoportot hozhassanak létre és a kutatások nemzetközi projektek keretében is folytatódhassanak - közölte az MTI-vel hétfőn az NKFI Hivatal.

A hivatal tájékoztatása szerint a tavalyi növekedés után újabb 1 milliárd forinttal, 8 milliárd forintra emelkedett a kutatói kezdeményezésű témapályázatok kerete, ezt egészíti ki a kizárólag fiatal kutatók által pályázható, hasonló konstrukció 1,5 milliárd forinttal, valamint a nemzetközi együttműködésen alapuló témapályázatokat ösztönző felhívás további 1 milliárddal.

Kiválósági program


Megnyílt a posztdoktori kiválósági program is 1,5 milliárd forintos keretösszeggel, amely a már doktori fokozattal rendelkező, negyven év alatti kutatók bérjellegű támogatásával járul hozzá a tudományos műhelyek erősödéséhez Magyarországon.

Tavaly négy tudományterületi csoportban - Bölcsészet- és Társadalomtudományok Kollégiuma; Matematikai, Fizikai, Kémiai és Mérnöki Tudományok Kollégiuma; Orvosi és Biológiai Tudományok Kollégiuma; valamint Agrár-, Környezet-, Ökológiai és Földtudományok Kollégiuma - összesen 1145 kutatói kezdeményezésű témapályázat érkezett az NKFI Hivatalhoz.

A pályázói kedv növekedett az elmúlt évekhez képest: a benyújtott projektjavaslatok összesített támogatási igénye csaknem 34 milliárd forint volt, ami a megelőző évhez viszonyítva 42 százalékos, 2014-hez viszonyítva pedig 62 százalékos emelkedést jelent. Ezen belül a 40 évesnél fiatalabb pályázók száma közel két és félszeresére emelkedett, ez is indokolta, hogy idén a fiatal kutatók részére már külön felhívás jelent meg - közölte az NKFI Hivatal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását