2022. január 19. - Sára, Márió
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Végre termel a Tesla - új korszak előszele

Még közel sincs 100 százalékos állapotban, de már készülnek benne az első akkumulátorcsomagok.
2017. január 12. csütörtök 07:24 - HírExtra
 
Az elmúlt hónapokban még csak a tesztüzem folyt, mára azonban hivatalosan is beindította a termelést Elon Musk grandiózus álma, a Gigafactory. A világ legnagyobb akkumulátorgyárában már legördültek a futószalagról az első lítium-ionos csomagok, ami egyelőre az otthoni energiatárolást lehetővé tevő Powerwall 2-be és a Powerpack 2-be kerülnek bele. Ez az a rendszer, mellyel a Tesla a nulla felé közelítené az otthoni áramszámlákat.Az otthoni akkuk mellett a Tesla az eddigi legolcsóbb autója, a Model 3 akkumulátorát is itt fogják gyártani. A gyártókapacitásra szükség lesz, ha a vállalat idejében akarja teljesíteni azt a nagyjából 400 ezer előrendelést, amit a Model 3 eddig kapott.

Jövőre kész lesz

A Tesla és a Panasonic közös gyára a tervek szerint 2018-ra készülhet el teljesen, ekkortól évente 35 GWh-nyi akkumulátort állít majd elő. Mindez akkora mennyiség, amennyit a világ összes többi akkumulátorgyára együttesen állít elő. A tervek szerint a kész gyár 510 ezer négyzetméteren terül majd el, nagyjából 6500 embert fog foglakoztatni, a tetejét pedig végig napelemek borítják majd.

A várakozások szerint a gyár beindítása, ekkora új gyártókapacitás mintegy 30 százalékkal csökkenti majd az akkumulátorok árát, ami az otthoni energiatároló rendszerek és az elektromos autók árában is érződni fog majd.
Forrás: elektro-net
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását