2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):
A hideg hónapokban hajlamosak vagyunk rá, hogy a folyadékfogyasztást és az egészséges, változatos táplálkozást is háttérbe szorítsuk. Erre a problémára egy csapásra megoldást kínálnak a zöldség-és gyümölcslevek.
2016. november 17. csütörtök 06:17 - HírExtra
 


A megfelelő formában elkészített zöldség-és gyümölcslevek feltöltik a szervezeted energiaraktárait, hozzájárulnak a szükséges mennyiségű ásványi anyag és vitaminfogyasztáshoz, ráadásul még a vízpótlásról is gondoskodnak.



A zöldség-és gyümölcslevek ráadásul a legtöbb tisztítókúra alapját képezik – nem véletlenül!

Az ősz legnépszerűbb zöldséglevei


Válassz olyan ízletes zöldséglevet, amely biológiailag termesztett zöldségek levét tartalmazza és a kíméletes gyártási eljárás megőrzi a zöldségekben található vitaminokat és ásványi anyagokat. A Dr Steinberger zöldséglé alapjai: a paradicsom íze mellett jól kivehető a zeller, a lestyán és a cékla zamata is, de tartalmaz még sárgarépát, uborkát, savanyú káposztát, hagymát, paprikát, kaprot, citromlevet, bazsalikomot, köményt és petrezselymet. Kalóriaszegény, ezért lékúrához is kitűnő, de használhatod salátaöntetként is, hiszen úgy is nagyon finom. Melegítve, levesként fogyasztva pedig igazán laktató ebéd lehet!



Tudtad-e: A népszerű B-aktív zöldséglé, a híres osztrák természetgyógyász Rudolf Breuss receptje szerint készült tejsavas erjesztésű 100%-os zöldséglé céklából, sárgarépából, zellerből, burgonyából és retekből. Alacsony kalóriaértékű, ezért cukorbetegek étrendjébe is jól beilleszthető.

Sárgarépalé és savanyúkáposztalé segíti a szervezet normál működését

Természetesen otthon is készíthetsz zöldségleveket, de rohanó életmódunk mellett egyszerűbb, ha előre megvásárolható, minőségi leveket választasz! A bio savanyúkáposztalé például kiváló választás lehet, hiszen biológiai termesztésű, kalóriaszegény fehérkáposztából készül tejsavas erjesztéssel. Táplálkozásunk fontos alkotóelemei a fiziológiailag értékes tejsavak. Alacsony kalóriatartalma révén pedig fogyasztása szénhidrátszegény étrendnél is megengedett és lékúrához is ajánlott.



Egész évben igazi jolly joker a sárgarépalé is, amit tavasszal az egészséges szép barna bőrért iszunk, viszont ősszel és télen is nagy szüksége van a szervezetünknek, így iktasd bele ezt a zöldséglevet is a mindennapi étrendedbe!

A Dr. Steinberger bio sárgarépalevet frissen szedett répából különleges eljárással, kíméletesen préselik. Jó, ha tudod, hogy a bétakarotint a szervezet a répaléből jobban fel tudja venni, mint magából a zöldségből. Már 100 ml sárgarépalé fedezi a napi bétakarotin-szükséglet egészét, amelyből a szervezet A-vitamint állít elő. A sárgarépában található még számos ásványi anyag, B-komplex, C-, E- és K-vitamin.
Forrás: Lifestyle Communications
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását