2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Nagy jóga-buli a Balatonon

Siófok töreki városrésze mellett, egy magánerdőben rendezik meg július 6. és 11. között a Samsara Jóga és Zenei Fesztivált, a jóga, a zene, a tánc és a természet szerelmeseinek összejövetelét, amelyre több ezer embert várnak a világ minden tájáról.
2016. július 3. vasárnap 09:54 - HírExtra

 

    Czinkóczky Csaba főszervező az MTI-nek elmondta, barátaival tavaly Siófokon rendezte meg először a fesztivált, amelyet a vártnál nagyobb érdeklődés kísért. Idén a tavalyi duplájára, nyolcezer vendégre számítanak, akiknek - az elővételben megvett belépők alapján - 80 százaléka külföldről, egészen távoli országokból is érkezik. Azért, hogy magyar fiatalok is minél többen eljuthassanak a fesztiválra, kedvezményes hétvégi jegyet vezettek be.

    A Samsara fesztiválon a világ különböző pontjáról érkező jógaoktatók, instruktorok, terapeuták, pszichológusok, orvosok és gyógyítók tartanak előadásokat, beszélgetéseket. Három zenei színpad és a jógafalu is a nemzetközi elit élvonalához tartozó előadókkal, különleges workshopokkal várja a pszichedelikus chillzene és a sokféle jógairányzat kedvelőit.

    A rendezvény szponzoroktól, befektetőktől és minden egyéb más kommersz ismertetőjegyektől mentes - fogalmazott a főszervező. Más országokból is érdeklődtek a Samsara iránt, így idén októberben Indiába, jövőre Portugáliába megy a kreatív szervező csapat. Úgy tervezik, hogy nyaranta visszatérnek a Balatonhoz, hagyományt teremtve, "hiszen Törekiben van a fesztivál szülőhelye, ez lesz az európai közösség találkozóhelye".

    "Ez a fesztivál egy modern hippi életérzés, a régi újragondolása" - fogalmazott Czinkóczky Csaba. Hozzátette, a vártnál nagyobb érdeklődés azt mutatja, szükség van a mai, virtuális kapcsolatokkal teli világban arra a hippi életérzésre, amely a valódi kapcsolatokról, az elfogadásról, befogadásról, a pillanat megéléséről, valamint a békéről és a szeretetről szól.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását