2022. augusztus 9. - Emőd
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Ajándékok és ajándékok

Népszerű ajándékok a háztartási kisgépek, fotó és szórakoztató elektronikai készülékek, a karácsonyi többletköltés pedig egyre kevesebb a ruházati szektorban - közölte a GfK Hungária Piackutató Intézet hétfőn.
2011. december 19. hétfő 15:29 - HírExtra
A piackutató intézet felmérése szerint az idén kiemelt figyelmet érdemel az internetes kereskedelem, ahol a könyv mellett egyre népszerűbbek a tartós fogyasztási cikkek.

Az idén az első kilenc hónapban a tartós fogyasztási cikkek kiskereskedelmi forgalma meghaladta az előző évit a háztartási kisgépek, a számítógépek és a digitális készülékek iránti keresletnek köszönhetően.

A GfK Hungária FashionScope című tanulmányának adatai szerint a magyar háztartások ruházati cikk beszerzéseiből rendszerint kiemelkedően magas arány jut az év utolsó két hónapjára, bár az elmúlt három évben ez az arány egyre csökkent.

Míg 2005 és 2007 között a karácsonyi időszakban átlagosan 40 százalékkal költöttek többet a háztartások ruházati termékekre, mint egy átlagos kéthónapos periódusban, addig 2008 és 2010 utolsó két hónapjában - a válság által érintett időszakban - jóval alacsonyabb volt ez a többletköltés.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását