2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Reklámmentes esküvő

Reklámoktól mentesen élvezhetik az alattvalók Vilmos brit trónörökös három hét múlva esedékes esküvőjének televíziós közvetítését.
2011. április 6. szerda 19:12 - HírExtra
A 25 millió brit háztartás két földi sugárzású hazai tévécsatorna, a közszolgálati BBC és a kereskedelmi alapon működő ITV párhuzamos élő közvetítésében kísérheti figyelemmel a trónörökösi esküvő fejleményeit a kormány által munkaszünetivé nyilvánított jeles napon. A BBC Nagy-Britanniában fogható adásaiban soha nincs reklám, az ITV azonban a hirdetésekből él. Az esküvő közvetítésével megbízott Phillip Schofield, az ITV 1-es csatorna reggeli magazinműsorának vezetője Twitter-bejegyzésében mindazonáltal felfedte, hogy "csak egy napig ugyan, de nem lesznek reklámok".

A Daily Mail szerdai kommentárjában viszont utal arra, hogy ez nem elsősorban az ITV nagylelkűségét dicséri. A brit médiafelügyelet (Ofcom) tiltja ugyanis a reklámszünetek beiktatását "hivatalos királyi ceremóniák" közvetítése során. Az Ofcom meghatározása szerint e kategóriába tartoznak az olyan események, amelyek központjában az uralkodó, vagy az uralkodói család "királyi fenség" megszólításra jogosult tagjai állnak.

Vilmos herceget a brit trón várományosaként természetszerűleg megilleti e cím.

A Daily Mail számításai szerint az ITV akár 8 millió fontot (2,5 milliárd forintot) is veszíthet az esküvő napjára kirótt reklámszünet miatt, bár a tévétársaság szóvivője ezt vitatta, mondván: a hirdetéseket a cég majd "átcsoportosítja".



Az idén 29 esztendős Vilmos - Károly walesi herceg és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia - április 29-én esküszik örök hűséget vele azonos korú menyasszonyának, a polgári származású Kate Middletonnak az angol-brit monarchia ősi londoni koronázótemplomában, a Westminster apátságban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását