2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Népszerűbb az EU

Míg júliusban 38 százalék volt azok száma, akik Magyarország európai uniós csatlakozásában inkább előnyt láttak, addig most január elején már a megkérdezettek 46 százaléka vélte úgy, hogy a tagság előnyös az ország számára.
2011. január 11. kedd 10:10 - HírExtra
Závecz Tibor kutatási igazgató ismertetése szerint havi rendszerességgel készítenek méréseket az EU-t illetően. Az egyik kérdésnek az a lényege, hogy Magyarország kompatibilis tagja-e az Európai Uniónak. Erre egy százfokú skálán júliusban 35 pontos értékelés érkezett a lakosságtól, decemberben 39 pontos, míg januárban ez a mutató 41 pontos volt.

Vagyis az EU-elnökség felértékelte Magyarország és az unió viszonyát, de a megítélés "nem váltott tartományt".

A Szonda Ipsos másik kérdése az EU-csatlakozás mérlegére koncentrál. Míg júliusban 38 százalék volt az előnyt, illetve 50 százalék a hátrányt megjelölők aránya, a január elején mért adatok szerint 46 százalék vont előnyös mérleget és 42 százalék negatívat. Závecz Tibor erről azt mondta: egy hosszú idő óta jellemző negatív mérleg enyhén pozitív, kedvező fordulatot vett - olvasható a Népszabadságban.
Forrás: MTI/Népszabadság
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását