2022. december 1. - Elza
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Tudásközpont: a légtelenítő okozta a problémát

Egy légtelenítő szelep meghibásodása okozta azt a leázást, amely miatt kedden ideiglenesen bezárt a szeptemberben átadott Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont - értesült az MTI az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program menedzsmentjéhez közel álló forrásból.
2010. december 21. kedd 18:42 - HírExtra
Az épület második emeletén a fűtési rendszerből kiáramló víztől mintegy húsz négyzetméteren átázott az álmennyezet, vizes lett a szőnyeg és több bútor is, de könyvekben és más dokumentumokban nem keletkezett kár.

Fischerné Dárdai Ágnes, az egyetemi könyvtár főigazgatója az MTI-nek azt mondta: az ingatlan december 27-ig biztosan zárva lesz, de lehet, hogy január 3-ig nem nyit ki. Megjegyezte, hogy ez azért is kellemetlen, mert vizsgaidőszak van, a könyvtárat ilyenkor sok felsőoktatási hallgató látogatja, nekik a felkészüléshez most más kari és szakkönyvtárakat kell igénybe venniük.
Az MTI úgy értesült, hogy a kivitelező hozzálátott a hiba kijavításához és szakemberei az épület összes légtelenítő szelepét ellenőrzik.

A tudásközpontnak nem ez az első műszaki problémája. Vasárnapra virradóra leesett két üveg burkolóelem az épület külső homlokzatáról. Az összesen hat négyzetméternyi üvegtábla gyakorlatilag szétrobbant, darabjai pedig a földre hullottak.

A kivitelező ezért az összes, három és félezer négyzetméternyi burkolóelemet átvizsgálja a hasonló esetek megelőzése érdekében.

A pécsi önkormányzat kedden felajánlotta segítségét, szakapparátusát a tudásközpontot építtető baranyai önkormányzatnak. A polgármesteri kabinetiroda az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: javasolják a megyei önkormányzatnak, haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot a kivitelezővel, a cégnek garanciális javításokat kell elvégeznie az épületen.

Az EKF program keretében mintegy 5,5 milliárd forintból épült 13 ezer négyzetméteres tudásközpont Pécs, valamint a régió információs és dokumentumigényét szolgálja, emellett alkalmas közösségi, kulturális és szabadidős programok befogadására is.

Az alig két és fél hónappal ezelőtt átadott intézmény a Csorba Győző Megyei-Városi Könyvtárat, a Pécsi Tudományegyetem Központi Könyvtárát, valamint az egyetem jogi és közgazdasági szakkönyvtárát integrálta. Ezzel jelenleg az ország negyedik legnagyobb könyvtára, és Közép-Európa legmodernebb könyvtárbuszát is üzemelteti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását