2022. október 7. - Amália
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Katasztrófahelyzet alakult ki Kolumbiában

Kolumbiában országos katasztrófahelyzetet okoznak az évtizedek óta legpusztítóbb áradások, s a kormány emiatt a nemzetközi közösséghez fordult segítségért.
2010. november 26. péntek 07:16 - HírExtra
A károsultak száma 1,35 millió a halottaké 161. Megsemmisült 1785 lakóház, és 230 ezerben károk keletkeztek. A hetek óta tartó áradás leginkább az északi az északkeleti tartományokban pusztít - közölték csütörtökön a dél-amerikai ország hatóságai. A külügyminisztérium utasította az ország külképviseleteit, hogy kérjenek külföldi segítséget, és ugyanilyen értelmű üzenetet intézett a Bogotában akkreditált nagykövetségekhez, konzulátusokhoz és nemzetközi szervezetekhez.

Az Európai Unió első lépésként 400 ezer euró segélyt ajánlott fel, a helyi Vöröskereszt pedig egy országos gyűjtés keretében 1,3 millió dollár adományt szerzett, élelmiszeren és véradáson felül.

Juan Manuel Santos kolumbiai elnök bejelentette, hogy 150 millió dollár hitelt kérnek a Világbanktól a károk enyhítésére, és felhasználnak erre a kábítószer-csempészektől elkobzott 25 millió dollárt is.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását