2022. augusztus 9. - Emőd
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Átláthatóbb kampányfinanszírozást követelnek

Átláthatóbb kampányfinanszírozási rendszer bevezetését sürgeti két civil szervezet. A Freedom House Europe és a Transparency International Magyarország már a tavaszi országgyűlési választáson bevezetné a kampányszámla intézményét és lerövidítené a kampányidőszakot - közölték a két szervezet csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.
2009. október 8. csütörtök 11:26 - HírExtra
A civilek egy törvényjavaslatot is készítettek az MSZP és a Fidesz hasonló javaslatainak közös elemei összevonásával. Ebben egyebek mellett az áll, hogy a választási kampányok során a jövőben ne egy-, hanem ötmillió forintot lehessen költeni jelöltenként.

Arra hívták fel a figyelmet, hogy a megoldatlan párt- és kampányfinanszírozást tartják a hazai és a külföldi szervezetek a magyarországi korrupció legfőbb okának. Álláspontjuk szerint felelőtlenség lenne a 2010-es választásoknak nekivágni a jelenlegi, a pártok számára betarthatatlan szabályozással.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását