2023. június 6. - Norbert, Cintia
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Az olasz korrupciós futballbotrány következményei

Százhúszmillió eurós kártérítési pert indít az olasz állam a két és fél évvel ezelőtt napvilágra került korrupciós futballbotrány tizennyolc főbűnösével szemben. Az olasz állam az ország nemzetközi hírnevének megsértése miatt indított pert.
2009. január 12. hétfő 07:55 - Hírextra
A keresetben arra hivatkozik, hogy az alkotmány kimondja, minden állampolgára számára kötelező az ország hírnevének védelme. Ha a bíróság helyt ad a keresetnek, a kártérítési összeget az ország olimpiai bizottsága (CONI), labdarúgó-szövetsége (FIGC) és sportminisztériuma kapja meg.

A korrupciós botrány 2006-ban robbant ki, elsőrendű vádlottja Luciano Moggi, a Juventus akkori sportigazgatója volt, aki csapata számára kedvezően befolyásolta a játékvezető-küldést és több esetben fenyegetéssel kényszerített játékosokat arra, hogy a fia menedzserirodájával kössenek szerződést. Moggit csütörtökön tizennyolc hónap börtönbüntetésre ítélte egy római bíróság, fia, Alessandro tizennégy hónapot kapott.

Az állam Moggiékon kívül kártérítést követel többek között Massimo de Santis és Gianluca Paparesta FIFA-játékvezetőktől és Innocenzo Mazzinitől, az FIGC korábbi alelnökétől is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását