2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Vesztett a Sopron

Az MKB-Euroleasing Sopron a várakozásoknak megfelelően kikapott az orosz CSZKA Moszkva vendégeként a női kosárlabda Euroliga 4. fordulójában.
2008. november 5. szerda 19:35 - Hírextra
Eredmény, 4. forduló, B csoport:
CSZKA Moszkva (orosz) - MKB-Euroleasing Sopron 81-77 (26-18, 17-17, 14-24, 24-18)
------------------------------------------------------------------
A magyar csapat legjobb dobói: MacLeod 22, Milovanovic 13, Honti 12, Krivacsevics 9, Holt 9

Az előzetes esélylatolgatásoknak fittyet hányva erősen kezdett a magyar bajnok, a bombaerős - bár a napokban Jekatyerinburgba szerződött, Pécsett is megfordult Marija Sztyepanovát nélkülöző - moszkvaiak csak 16-16 után kerültek előnybe. A belga "torony" Ann Wautersszel és a 2006-os év európai játékosával, Ilona Korsztyinnal nem bírtak a soproniak, ráadásul a 2005-ös - akkor még Szamara néven futó - Euroliga-bajnokot erősítette az amerikai "dobógép", Katie Douglas, az ex-pécsi Jekatyerina Liszina és az éppen Sopronból átigazolt Olekszandra Gorbunova is. A második negyedben, a nyáron érkezett Kathleen MacLeod kosarai ellenére már érvényesült a papírforma, és 10 pont fölé nőtt a különbség. A nagyszünetig 43-35-re sikerül letornázni a hátrányt.

A 25. percben a közönség döbbenetére kiegyenlítettek az elszántan küzdő vendégek, akiknél Jelena Milovanovic és a vitatott módon Pécsről elszerződött Krivacsevics Tijana is remek formába lendült. Az 57-59-ről induló zárószakaszban felváltva estek a találatok, fej fej mellett haladt a két együttes, Székely Norbert tanítványai Milovanovic és Krivacsevics kipontozódását követően is elképesztő akarattal tartották magukat. A hajrában, 71-71-től a CSZKA tíz pontjára a zöld-sárgák csak hattal tudtak válaszolni, így végül a hazaiak kínkeservesen megszerezték a győzelmet.
A 2/2-es mérlegnél tartó soproniak egy hét múlva a cseh Brnót fogadják.
korábban, A csoport:
Orenburg (orosz)-MiZo Pécs 2010 46-58
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását