2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Magyar diákok először a Volvo Adventure-ön

Negyedikek lettek a magyarok a Volvo Adventure 2008 elnevezésű versenyen. A Svédországban megrendezett döntőn az oroszországi Zöld vitorla nevű csapat érdemelte ki az első, a macedón Zöld akció csoport a második és az afrikai Comore-szigetek ifjú természe
2008. május 19. hétfő 20:15 - Hírextra
A nemzetközi megmérettetésen Magyarországot a zsákai Mirage csapat képviselte. Munkájukat a zsűri igen értékesnek találta, mivel sok más csapattal ellentétben, a magyar gyerekek valóban helyi, csak a lakókörnyezetükre jellemző környezetvédelmi probléma megoldására dolgozták ki javaslataikat - áll a Volvo közleményében.

A pályázatra 13 és 16 év közötti fiatalok nevezhettek 2-5 fős csapatokban, tanári támogatással. A résztvevőknek ki kellett választaniuk egy környezetvédelmi problémát a közvetlen
környezetükben és ki kellett dolgozniuk ennek megoldásról egy megvalósítható elképzelést. A zsákai Kölcsey Ferenc Általános Iskola diákjai a Bihari-sík Tájvédelmi Körzet eredeti élővilágának megmentését szorgalmazták.

A nemzetközi döntőn a magyar diákokkal együtt összesen tizenöt csapat mérte össze tudását. A világ tizenöt legjobb csapatának munkáját rangos nemzetközi szervezetek képviselőiből álló zsűri bírálta el Siv Persson, a Természetvédelmi Világalap (WWF) főmunkatársának elnökletével.

A Volvo Adventure győztes orosz csapata az egyedi ökoszisztémával rendelkező és biológiai szempontból igen sokszínű Nyizsnyij Novgorod városában fekvő Dubki Park megmentését tűzte ki célul. A második díjat elnyerő macedón Zöld akció csapat pályamunkájában a nemzet veszélyeztetett vízibivaly-állományának megmentését tűzte ki célul. A harmadik helyet megszerző Comore-szigeteki csapat tagjai a kihalófélben lévő cserepes teknősök megmentését szorgalmazták.

A fiatal környezetvédők az ötnapos göteborgi tartózkodásuk alatt a prezentációk és az eredményhirdetés tiszteletére rendezett eseményeken kívül szórakoztató programokon, kirándulásokon, vidámparki kalandokon és gyárlátogatáson is részt vettek.

Az immár hetedig alkalommal megrendezett nemzetközi verseny valamennyi résztvevője nyertesnek mondhatja magát, a megmérettetés valódi győztese azonban mégis a természet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását