2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Beszélgetés Bill kapitánnyal

Deák Bill Gyula nyerte idén a Pont FM rockadó Életműdíját. Pénteken élőben is meghallgathattam a „blueskirályt”, és nemrég személyesen is megismerhettem a Rocközön című műsorban, ahol Bill kapitány Hartmann Zoltán műsorvezető kérdéseire válasz
2008. március 17. hétfő 17:28 - Pálfi Rita

Szövegvilágát tekintve milyen az új album?

Nagyon jó szövegeket írt a Gergő. Érdemes lesz meghallgatni. Nem először dolgoztunk együtt: ő írta a Mindhalálig Bluest és a Bill Kapitány Blues cirkuszát is. Ezek a mostaniak még jobb szövegek, és maiak. Sikerült végre nagyon jót énekelnem, és fenomenális zenészek játszanak a lemezen. Majd a közönségre bízzuk, hogy tetszik-e neki. Bizakodó vagyok, benne van minden, benne van a szívünk, kiénekeltem magamból 20 év bánatom.

A közönségben az a szép, hogy mindig el tudta dönteni, hogy mi is kell neki igazán. Akkor már nem kell két hetet sem várnunk a megjelenésre?

Igen, nagyon örülök neki, mert már rég jött ki anyagom. Rendkívül elérzékenyültem, amikor először visszahallgattuk, több ízben kijött a könny a szememből. Tetszett nagyon. És kilenc év után már kellett kijönnöm valami újjal. Megérdemli a közönség és én is, hogy legyen már egy lemez.



Akkor ez a 2008-as év ugyanúgy a tiéd lesz.

Azt mondja a horoszkóp, hogy ez a skorpió éve, és én az vagyok. Remélem, hogy ez így is lesz. Idáig már annyi szépet és jót kaptam: az életműdíjat, kijön az új lemezem, és idén lesz 11 éves az unokám, a Deák Bill Gyuszika.

Hol léptek fel ezen a héten?

Kedden az Old Man’s Pubban, pénteken a Jozefinában, szombaton pedig a Tatabányán a Rocklegendák fesztivál keretein belül. A honlapunkra felkerülnek mindig a koncertdátumok.

Lemezbemutató koncert mikorra várható?

Elég sűrű lesz a program, mert szeptemberben fellép a harminc éves Hobo Blues Band, ahol vendég vagyok. És novemberben leszek hatvan éves, úgyhogy vagy novemberben, vagy később lesz egy nagy szülinapi koncertem is.

Koncertek tekintetében hihetetlen aktív éveket zársz egymás után.

Szerencsés vagyok, mert szeretnek az emberek, ezért tudok sokat koncertezni. Általában 8-12 szokott lenni egy hónapban. És ez élő, nem tátogás, ráadásul nagyon jó a zenekarom, a Deák Bill Blues Band. Nagyon ügyesek a fiúk.

Az interjú után megkérdeztük külön Deák Bill Gyulát, hogy a másik öt zenész közül kinek ítélte volna a Pont FM életműdíját. Nagy Ferót választotta, hozzátéve, hogy nagyon kedves barátja, így elfogult az irányában.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását