2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Ömlik a pályázati pénz az MSZP közeli vállalkozásokhoz

Két MSZP-hez köthető Hajdú-Bihar megyei cég is óriási összegeket nyert az elmúlt években az Agrár- és vidékfejlesztési operatív program keretében. Az Agrárgazdaság Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft. több mint 112 millió forintot, míg a Tedej Zrt. csaknem
2008. február 7. csütörtök 08:07 - Hírextra
 A dolog érdekessége, hogy az Agrárgazdaság Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft. ügyvezetőjének és egyik tulajdonosának, Forgács Barnának a fia, Forgács Barnabás 2005. júliusa óta éppen az AVOP-ot felügyeli a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumban. A tárca szerint nincs összeférhetetlenség.

Több száz millió forintot nyert két, szocialista körökkel kapcsolatba hozható cég az Agrár- és vidékfejlesztési operatív program (AVOP) keretében. Az egyik társaság, a hajdúnánási Tedej Zrt. e programnak köszönhetően 2005 és 2006 között mintegy 650 millió forinttal lett gazdagabb, ezzel a Hajdú-Bihar megyében kiosztott AVOP-os pénzek csaknem hat százalékát nyerve el.

A dolog érdekessége, hogy a cégben fontos tisztséget töltött és tölt be Bódi László és Bódi Lászlóné, akiknek lánya, Kőrösiné Bódi Judit komoly MSZP-s múlttal rendelkezik. A hölgy a 2002-es országgyűlési választáson még nem indult jelöltként, de az MSZP országos listáján a 137. helyet kapta meg. Ennél komolyabb eredményt ért el a 2002-es őszi önkormányzati választáson, hiszen októberben a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés MSZP-s tagja lett. A szocialisták bizonyára meg lehettek elégedve Kőrösiné Bódi Judit munkájával, hiszen a politikus négy évvel később, 2006 októberében ismételten bekerülhetett a megye közgyűlésébe, s ezt még megfejelte azzal, hogy ugyanekkor pártlistán bejutott Hajdúnánás képviselő-testületébe is. Itt a lánya váltotta az apját, mert 2006-ig Bódi László több cikluson keresztül a hajdúnánási testület tagja volt, természetesen az MSZP színeiben. Az önkormányzati politikai karrier mellett Kőrösiné Bódi Judit az FVM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet Észak-alföldi régió koordinátora, társadalmi munkában pedig az MSZP hajdúnánási alapszervezetének elnöke. A város honlapja szerint a hölgy férjezett, a dolog érdekessége pedig az, hogy férje, Kőrösi Róbert szintén a Tedej Zrt. tagja.
Forrás: MTI/OTS-Magyar Nemzet
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását