2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

320 ezer aláírás - már hitelesek is?

Az Országos Választási Iroda (OVI) befejezte a kórházi napidíj eltörlése, a témában népszavazás kiírása érdekében benyújtott több mint 320 ezer aláírás hitelesítését - jelentette be Deutsch-Für Tamás, a Fidesz kabinetfőnöke csütörtöki budapesti sajtótájék
2007. november 22. csütörtök 13:42 - Hírextra
Ez alapján az Országos Választási Bizottság (OVB) jövő hétfőn ülést tarthat, meghozhatja a szükséges döntést és erről tájékoztatni fogják az Országgyűlés elnökét. Szili Katalin így kezdeményezni tudja a népszavazás elrendeléséről szóló határozati javaslatot - közölte Deutsch-Für Tamás.

Hozzátette: a Fidesz és a KDNP elnöke még csütörtökön írásban kéri Szigeti Pétertől, az OVB elnökétől, hogy a testület már jövő hétfőn tartson ülést és ezen az ülésen hozza meg a kórházi napidíj ügyében a hitelesítő döntést.

Deutsch-Für Tamás elmondása szerint a másik két kérdésben, a tandíj és a vizitdíj eltörlése ügyében az OVI még nem fejezte be az aláírások hitelesítését, de az eddigi munkatempó alapján feltételezik, hogy a jövő hét végéig, vagy legkésőbb az azt követő hét elejéig az iroda ezekkel is végez. A kabinetfőnök számításai szerint erről a két kérdésről az OVB november végén vagy december elején tud dönteni.

Tarlós István, a Szociális népszavazás 2008 vezetője a sajtótájékoztatón bejelentette: felkérte Tóth Károly szocialista képviselőt, hogy ő is csatlakozzon a népszavazási kezdeményezéshez. Szavai szerint az MSZP politikusa "szabódott", de Tarlós közölte, hogy meg fogja keresni a Parlamentben is és újra megkéri erre. A Fidesz fővárosi frakcióvezetőjének ugyanis meggyőződése, hogy Tóth Károly csak "Gyurcsány Ferenctől való félelmében" zárkózott el az aláírástól.

A kormánypárti Tóth Károly kedden javasolta, hogy 2008. január 1-jétől töröljék el a vizitdíjat és a kórházi napidíjat, ennek érdekében módosító javaslatot nyújtott be az egészségbiztosító pénztárakról szóló törvényjavaslathoz.

A sajtótájékoztató végén kilenc közéleti személyiség, Csókay András, Tőkéczki László, Gyulai Líviusz, Vennes Emmy, András Ferenc, Kalász Márton, L. Simon László, Gulyás Dénes és Klinghammer István aláírásával csatlakozott a népszavazási kezdeményezéshez.
A Fidesz és a KDNP október 24-én adta le a népszavazási kezdeményezések aláírásgyűjtő íveit az Országos Választási Irodának.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását