2024. április 23. - Béla
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

SZDSZ Új Generáció:Távozzanak a bűnösök!

Mindörökre távozzon a közéletből, akinek bűnössége bebizonyosodik a Zuschlag-üggyel kapcsolatban - jelentette ki Merker Dávid, az SZDSZ Új Generáció választmányának elnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
2007. szeptember 19. szerda 16:25 - Hírextra

"Azt gondoljuk, hogy ha ezek a vádak igaznak bizonyulnak, és nem tudják magukat megnyugtató módon tisztázni ezek alól, akkor mindenkinek, aki ebben az ügyben érintett, és bebizonyosodik a bűnössége, annak távoznia kell a közéletből, mindörökre"- fogalmazott.

Mint mondta, az egész politikai ifjúsági szférára árnyékot vet az ügy, amely mindenképpen tisztázandó, hiszen olyan emberek kerültek szóba lehetséges érintettként, akik jelenleg is magas pozíciókat töltenek be. Léderer András, az Új Generáció elnöke közölte: egyeztetésre hívják az öt parlamenti párt ifjúsági szervezetét október 17-re, hogy közösen dolgozzanak ki javaslatot, amely biztosítja ezen szervezetek finanszírozásának átláthatóságát, a világos pénzkezelést, a forrásokat.

Emellett azt is kimondanák, hogy a politikai pártokhoz kötődő szervezetek a jövőben nem kérnek, nem fogadnak el olyan pénzt, amelyre egyébként politikai párt nem tarthat igényt. Hozzátette: külföldön az ifjúsági szervezetek pénzkezelését, a pártokéhoz hasonlóan, szigorúan szabályozzák.

Az ÚG elnöke hangsúlyozta: az Új Generáció az egyetlen olyan ifjúsági szervezet ma Magyarországon, amelyik nem játssza el a szerintük álszent játékot, hogy társadalmi, civil szervezetként jegyzi be magát és végez politikai tevékenységet.

"Mi vagyunk az egyetlenek akik úgy is alakultunk meg és a mai napig így is működünk, hogy mi az SZDSZ tagozata vagyunk. Ez azt jelenti, hogy ránk is ugyanazok a szabályozások vonatkoznak" - fogalmazott, hozzátéve, hogy így nem is fogadhatnak el az előre meghatározott állami támogatásokon kívül közpénzt, nem pályázhatnak semmilyen állami szervnél támogatásért.

Merker Dávid beszámolt arról, hogy az ifjúsági szervezetek honlapjain megnézték, hogy milyen programokra költöttek. A Fidelitas például sport hétvégéket tart, nyári táborokat rendez több száz embernek a Balaton partján, diszkókat üzemeltet Túrkevén és Kiskőrösön. A Fiatal Baloldallal kapcsolatban felidézte, hogy évekkel ezelőtt szerveztek görögországi nyaralást különvonattal, és ők is tartanak nyári táborokat több száz embernek.
"Nem tudjuk, hogy erre mi a fedezet" - jegyezte meg.

Zuschlag János volt szocialista parlamenti képviselőt, az MSZP Bács-Kiskun megyei területi szövetségének ügyvezető elnökét szerdán vették őrizetbe, miután a Kecskeméti Városi Ügyészségen kihallgatáson jelent meg. Zuschlagot és hat társát különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsítja az ügyészség, alapítványoknak nyújtott állami pénzek szabálytalan felhasználása miatt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását