2024. április 23. - Béla
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Nokia: 46 millió telefonban kell akkumlátort cserélnie

A Nokia mobiltelefon gyártó társaság kedden bejelentette, hogy a telefonban használt akkumulátorok túlhevülése miatt 46 millió akkumulátort kicserél és a csere költségeit is állja.
2007. augusztus 14. kedd 15:34 - Hírextra
A Nokia BL-5C márkajelű akkumulátorok a feltöltés során rövidzárlatkor túlhevülhetnek és kimozdulhatnak a helyükről - olvasható a Nokia közleményében.

A Nokia saját honlapján közzétett közleménye szerint a BL-5C márkajelű elemből több mint 300 milliót gyártottak, de a visszahívás "csak" a Matsushita Electric Industries által 2005 decembere és 2006 novembere között gyártott termékekre vonatkozik. Ez a Nokia által leggyakrabban használt akkumulátor.

Simai Anna, a Nokia magyarországi kommunikációs igazgatója az InfoRádiónak elmondta: összesen körülbelül ötven készüléktípusban található meg ez az akkumulátor, de azt nem tudja, hány lehet belőle forgalomban Magyarországon.

Azoknak, akik szeretnék kicseréltetni ezt az akkumulátort, a Nokia honlapján vagy az ügyfélszolgálaton kell megadniuk annak 26 számjegyű sorozatszámát. Ez alapján a cég azonosítani tudja, hogy a hibás sorozatról van-e szó.

Ez után annak, aki a cserét kéri, regisztrálnia kell magát. A regisztrált ügyfeleknek a Nokia díjmentesen kiküldi az új akkumulátort, illetve válaszborítékot mellékel, amelyben a régit - szintén térítésmentesen - vissza kell küldeni a cégnek.

A bejelentés után a Nokia részvényei 1,2 százalékkal estek és 22,35 eurón álltak.

A csere költségének egy részét a Nokia meg akarja osztani a Matsushitaval - jelentette be a finn cég szóvivője.

A Matsushita szóvivője gyártási hibával, nem pedig a konstrukció hibájával magyarázta az akkumulátorok túlhevülését és hajlandó tárgyalni a csere költségének megosztásáról.(InfoRádió)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását