2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Franco Nero ma forgat utoljára

Utolsó forgatási napját tölti csütörtökön Borsod megyében Franco Nero. Az olasz filmsztár Almási Tamás: Mario, a varázsló című játékfilmjének kulcsjeleneteit forgatta szerdán a Fáy-kastélyban. A forgatási szünetekben Franco Nero és a magyar alkotók is vál
2007. július 5. csütörtök 17:41 - Hírextra
A 65 éves olasz világsztár három hete forgat Abaújváron és környékén. Franco Nero nemcsak az egyik főszereplője, hanem a film társproducere is. A Független Hírügynökségnek Almási Tamás elmondta: szándékosan választott egy világsztárt erre a szerepre. Ebben a filmben Franco Nero szinte magát játssza, tette hozzá a rendező. A történet egy olasz cipőgyáros, Mario (Franco Nero) és egy magyar asszony, Vera (Nyakó Juli) szerelmi drámáját dolgozza fel.

Az olasz színész kérdésünkre válaszolva elmondta: Almási Tamás filmje egy olyan asszonynak a története, aki egy jobb világról álmodozik. Találkozik egy férfival, akibe szerelmes lesz, ezáltal rádöbben, hogy 25 évig tulajdonképpen nem is élt. Franco Nero hangsúlyozta: ez a film arra készteti majd a nézőket, hogy tükörbe nézzenek és átgondolják addigi életüket.

Almási Tamás a film kapcsán elmondta: ez tulajdonképpen egy átlagos magyar asszony sorsát dolgozza fel a rendszerváltás környékén. "Vera filmjében" az alapfeszültségét a nyelvi félreértések adják. Mario nem tud magyarul, Vera pedig nem beszél olaszul.

A forgatáson mindvégig tolmács állt Franco Nero mellett, így a két főszereplő csak a filmben beszél majd el egymás mellet - jelezte a rendező. Nyakó Juli szerint ennek a nőnek a tragédiája az, hogy meghasonlik önmagával. A Mario iránt érzett szerelme döbbenti rá, hogy létezik egy másik, jobb világ is, mint amit ő negyedszázadon át megélt.

A Mario, a varázslót június 12-én kezdték forgatni a Borsod megyei Abaújváron és környékén. A filmben még két olasz színész kapott szerepet, Vittorio Marsiglia és Antonio Grosso. A magyar művészek közül nemcsak Nyakó Julit, hanem Egyed Attilát, Gyabronka Józsefet, Szirtes Ágit, Fehér Annát, Monori Lilit, Gáspár Tibort, Szűcs Nellit, Trill Zsoltot és Nádasi Erikát is áthatják majd a nézők.

Az alkotók a nagyjátékfilm bemutatóját a jövő évi Filmszemlére tervezik.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását