Nemcsak a magyar konyha, de hazai gyorséttermeink kínálata is túl zsíros - derül ki egy dán kutatásból, amelyben 35 országban vizsgálták a McDonalds és KFC termékeit.
2007. április 24. kedd 14:35 - Hírextra
Mint kiderült, ugyanazon termék teljes zsírtartalma akár 40 százalékkal, míg transz-zsírtartalma nagyságrendekkel is eltérhet attól függően, a világ mely részén vásároltuk. A Kelet-Európában a KFC-nél vásárolt sült csirkeszárny és sült krumpli például a teljes zsírtartalomhoz viszonyítva 29-34 százaléknyi transz-zsírsavat tartalmazott, ami legalább annyira rossz arány, mintha ugyanezt a menüt az Egyesült Államokban vásároltuk volna.
A Magyarországon mért pontos érték 32 százalék volt. (A McDonalds termékek vizsgálata hasonló eltéréseket mutatott.) A felmérés szerint Oroszországban, Spanyolországban, Indiában, és Skóciában a legegészségesebbek a gyorséttermi ételek - írja a vg.hu.