Együk mi is, mert a gilisztáknak bejött az izotópos hús
Akár 10 évvel is tovább élhet az, aki természetes izotópokkal kezelt húst eszik - olvasható a Daily Express című brit bulvárlap hétfői internetes kiadásában. Egy oxfordi kutatócsoport szerint az anyag segíthet a testben lévő DNS-nek a rákot okozó úgynevez
2007. március 26. hétfő 19:16 - Hírextra
Az izotópok erősebb kötődést váltanak ki a DNS szerkezetén belül ott, ahol gyenge a kapocs. Ha megerősítik ezeket, jobban védekeznek az elöregedés ellen, és megelőzik a szabadgyökök kiváltotta oxidációt - derül ki a tudományos magyarázatból.
A Mihail Sepinov vezette kutatócsoport az izotópos hús elméletét eddig gilisztákon tesztelte, és azt tapasztalta, hogy az állatok élettartama 10 százalékkal megnövekedett, mindenféle mellékhatás nélkül.
A tudósok szerint az állati eledelt dúsíthatnák izotópokkal, így azok természetes formában jelennének meg az emberi fogyasztásra alkalmas húsban.