Autókulcs javítás: mikor, miért és hogyan?

Murphy törvénye az autózárakra is kiterjed: mint minden más mechanikai eszköz, időnként ezek is meghibásodhatnak. És nem feltétlenül a „saját” hibájuk okán. Sajnos, ha valaki megkísérli feltörni az adott zárat, ez a próbálkozás is károkat okozhat, amiket javítani kell.

A szakemberek nagyon sokat tudnának mesélni erről: bizony gyakran találkoznak autófeltörési kísérletekkel, beletört kulcsokkal vagy más eszközökkel, amik miatt indokolttá válik az autózár-, az autókulcs javítás.  

Gyakori eset, hogy a zár javítása azért szükséges, mert a tulajdonos saját maga, kevésbé szakszerű módszerekkel próbálta kinyitni az autó beragadt ajtaját.

Egyáltalán: mikor fordulhat elő ez az áldatlan állapot?

Sajnos az esetek számosak:

- Elveszett a kulcs

- A kulcsot véletlenül az autóban hagytuk

- A kulcs beletört a zárba

- Lemerült az akkumulátor

- A távirányító már nem ismeri fel a zár kódját,

- Egyszerűen meghibásodott a zár

Autókulcs javítás – a Google sem mindig a barátunk!

Az interneten számos „okos” tipp található arról, hogyan lehet autózárat nyitni. Ezek között vannak vicces, esélytelen és kifejezetten veszélyes ötletek is. Az ilyen magánakciók nemcsak a sikertelenség kockázatával járnak, de komoly kárt is okozhatnak, ami további költségeket jelenthet.

Az esetek többségében nem szükséges autózár javítás, elég, ha a szakember kinyitja a járművet, és az máris használható. Azonban, ha feltörési kísérlet történt vagy egy nem szakszerű próbálkozás, akkor sajnos előfordulhat, hogy a zár cseréje és autókulcs javítás is szükséges.

Autókulcs javítás – csakis speciális szervizben!

Az autózárak speciális, érzékeny műszerek, amik szakértő hozzáértést igényelnek. Laikusként hihetetlen, mégis igaz, hogy az autó zárnyitásához akár 200 különféle eszköz is szükséges lehet! És most nem a kifejezetten ritka esetekről beszélünk – általános dolog, hogy a szakiknak akár az egész arzenáljukat is be kell vetniük az autó biztonságos, sérülésmentes kinyitásához.

A profik minden autónyitást roncsolásmentesen, károkozás nélkül oldanak meg, de természetesen előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor maga a zár is javításra szorul. Egy minden ízében szakértői gárda ebben is a rendelkezésünkre áll, nemcsak a nyitásban. Ha pedig a probléma olyan súlyos, hogy a zár cseréjére van szükség, abban is számíthatunk rájuk! Ebből a leírásból már egészen világos: mind rövid-, mind hosszútávon érdemes profi szakemberhez fordulni, ha baj van!

Autókulcs javítás és egyéb autónyitással kapcsolatos problémák megoldása – ezt szavatolják a profik!

Profi gárdát találni egyáltalán nem egyszerű feladat, különös körültekintést igényel. Íme, egy rövid lista, ami alapján leszűrhető, meg lehet bízni az adott csapatban:

- Garantálják, hogy nem okoznak szükségtelen károkat sem az autóban, sem a zárban.

- Ha bármilyen más probléma adódik, legyen az a zárral, a kulccsal vagy az akkumulátorral kapcsolatos, mindenben tudnak segítséget nyújtani.

- Mindent megtesznek a zár megmentéséért, és csak akkor cserélik ki, ha tényleg szükséges.

- Biztosítják a zúzás- és roncsolásmentes autónyitást, és garanciát is vállalnak rá.